3 mituri despre cremele hidratante

Atunci când vorbim despre hidratarea pielii, avem de unde alege! Fie că vorbim despre creme pentru ten sau despre loțiuni pentru corp, oferta magazinelor este foarte variată și poate genera confuzie. Tocmai de aceea apar tot felul de mituri în legătură cu produsele cosmetice.

Cremele hidratante pentru corp și ten fac parte din rutina zilnică de îngrijire personală a majorității femeilor. Majoritatea dintre noi o folosesc fără să analizăm prea mult produsul. Până la urmă, crema e cremă, nu-i așa? Dacă ți-a fost recomandată sau a devenit o obișnuință să folosești produsul respectiv nu îi mai acorzi atât de mult atenție. A devenit parte o parte firească din produsele pe care le folosești.

În rândurile care urmează, vom analiza împreună câteva dintre concepțiile greșite cel mai des întâlnite legate de produsele de îngrijire a pielii.

  1. Toate cremele hidratante sunt la fel – fals!

Există o varietate bogată de creme hidratante din care poți alege, în funcție de nevoile pielii tale. Umectantele, adică acele loțiuni care conțin glicerină sau acid lactic, atrag apa și ajută pielea să se mențină hidratată. Emolienții, cei care conțin acizi grași și ceramidă, fac pielea mai catifelată. Ocluzivele, având în componență ingrediente precum lanolina, lasă pe piele un strat protector subțire care „sigilează„ hidratarea.

Majoritatea produselor încorporează o combinație de substanțe umectante, emoliente și ocluzive. De aceea, cel mai bun criteriu pentru a-l alege pe cel potrivit este tipul pielii tale. Sunt formule speciale pentru pielea uleioasă, cu tendință de acnee (dacă ai acest tip de piele, este recomandat să cauți soluții hidratante fără ulei), pentru cea sensibilă sau pentru cea uscată.

Vei observa că nu toate produsele de hidratare au aceeași textură. Pentru persoanele cu pielea foarte uscată, este bine să folosească o cremă cu o textură mai densă, care să ofere o protecție mai lungă și mai în profunzime prin timpul îndelungat de absorbție.

Pielea are tendința de uscare în lunile mai reci, deci se impune să o ajutăm cu o cremă hidratantă în special toamna și iarna!

  1. Ai nevoie de creme hidratante diferite pentru fiecare parte a corpului – adevărat!

Specialiștii admit că multe produse hidratante pot fi folosite pentru majoritatea suprafeței corpului, dar recomandă să investești cel puțin într-un produs separat pentru ten. Fața este mai predispusă la acnee decât restul corpului și este mai expusă la razele soarelui și la alți factori meteorologici.

Ar fi indicat să achiziționezi și o cremă specială pentru zona ochilor. Și nu uita de extremități – mâinile și picioarele uscate și crăpate au nevoie și ele de o îngrijire specială!

  1. Poți deveni dependentă de crema pentru corp – fals

Unii oameni consideră că folosirea intensivă a cremei hidratante poate crește nevoia pielii pentru acest produs. Însă nu este câtuși de puțin cazul să te impacientezi pentru așa ceva. Dimpotrivă, pielea noastră nu poate deveni dependentă de hidratare. Dimpotrivă, dacă observi tendința de uscare, hidratarea este cel mai bun lucru pe care îl poți face!

Vântul, temperaturile scăzute dar și căldura casei din timpul iernii pot să deshidrateze considerabil pielea, ceea ce poate cauza eczeme. Acestea inflamează pielea, făcându-o sensibilă, uscată și iritabilă. Cea mai bună metodă de a preveni impactul factorilor externi asupra pielii este folosirea de creme hidratante.

Sper că rândurile de mai sus ți-au infirmat niște temeri sau ți-au oferit argumente în discuțiile contradictorii cu prietenele tale. Hidratarea pielii este o parte importantă a stării de bine, a confortului și a frumuseții noastre.

Leave a Reply