Beneficiile antemergatorului pentru copilul tau

Indepartati adesea de pediatri si ortopezi, dar si de articole din reviste si carti de specialitate de controversatele premergatoare, tot mai multi parinti recurg astazi la antemergatoare pentru copiii lor.

Un antemergator este o jucarie de impins, destinata atat copiilor pregatiti de etapa mersului, care isi mentin echilibrul pe propriile picioruse, cat si copiilor care inca nu s-au ridicat in picioare, gratie diverselor functii suplimentare pe care aceste jucarii le includ. Iata de ce achizitionarea unui antemergator atunci cand cel mic se apropie de etapa mersului este o idee extrem de benefica.

Avantajele antemergatorului pentru copilul pregatit de mers

Spre deosebire de premergator, un antemergator este un centru de activitati prevazut cu patru roti si un maner, de care cel mic se foloseste pentru a impinge antemergatorul, deplasandu-se pe picioarele sale si folosindu-si propria stabilitate si nu lasandu-se purtat ca in cazul premergatorului.

Cel mic are astfel sansa sa isi construiasca un mers corect, sa isi consolideze forta, sa isi intareasca muschii picioarelor, sa isi mentina coloana dreapta si sa paseasca pe toata talpa si nu doar pe varfuri, ca in cazul premergatorului.

Pe de alta parte, un astfel de antemergator bebe este extrem de util si in a-l invata pe cel mic despre obstacole si despre depasirea lor, el trebuind sa isi creeze un drum prin incapere cu noua sa jucarie.

Avantajele antemergatoarelor pe care le gasim astazi in magazine sunt culorile vii, care imprima copilului pofta de joc si actiune, si faptul ca sunt gandite in asa fel incat sa ofere copilului sansa de a face diferite activitati, care sa il ajute sa isi dezvolte inteligenta si imaginatia.

In plus, ele au de cele mai multe ori inaltimi ajustabile, putand fi adaptate inaltimii celui mic, astfel incat acesta sa le poata impinge fara probleme, mergand pe talpa sa si fara sa fie nevoie sa se ridice pe varfuri, si astfel sa isi deformeze mersul de mai tarziu.

Un magazin absolut special, ce ofera clientilor sai produse inovative si informatii extrem de importante pentru dezvoltarea armonioasa a copiilor, Miababy.ro vine cu o experienta personalizata pentru fiecare parinte, astfel incat acestia sa ia decizia perfecta atunci cand vine vorba despre antemergatorul ideal, dar si despre orice alt produs destinat bebelusilor cu varste intre 0 si 3 ani.

Avantajele antemergatorului pentru bebelusii mici

Multi dintre noi ne gandim la antemergatoare copii atunci cand acestia sunt gata de mers pe cont propriu. Intr-adevar, antemergatorul este ideal pentru copiii ajunsi in aceasta etapa, insa au si beneficii pentru copiii care nu sunt inca in etapa mersului, si care se pot juca pe podea si se pot bucura de antemergator ca de un centru pentru activitati, atat stand in fundulet, cat si stand pe burta.

Un antemergator bebe este o jucarie in plan vertical, care il incurajeaza pe copilul care nu merge inca, dar care are din plin pofta de joaca, sa isi intareasca musculatura umerilor, bratelor si mainilor, pentru ca el va fi nevoit sa isi intinda mereu manutele si sa se straduiasca mai mult pentru a ajunge la diverse butoane si functii de pe antemergator, care ii sunt mai mult sau mai putin la indemana.

De asemenea, un astfel de exercitiu determina si miscari suplimentare ale incheieturii, care in viitor il vor ajuta pe copil la scris.

Diferitele tipuri de activitati pentru bebelusi de pe antermegatoare, stimuleaza coordonarea dintre ochi si mana si, in plus, aduc butoane si functii, culori si jocuri la un nivel perfect adaptat inaltimii copilului, astfel incat contribuie si la dezvoltarea atentiei vizuale, indepartand eventuali factori ce pot distrage atentia copilului.

Leave a Reply