Botosaniul se alatura protestului din capitala – iata noutatile de la Botosaneanul

Sambata capitala a fost plina de oameni in strada, protestatari. Printre acestia s-au numarat si botosaneni. Gata sa isi strige oful. In editia de astazi a ziarului online Botosaneanul descoperim stiri interesante.

In strada, impotriva restrictiilor impuse

Pandemia inca ne sufla in ceafa si acum in functie de numarul de imbolnaviri apar restrictii zona dupa zona. La ora actuala capitala este in cod rosu. Nu degeaba a si fost organizat un meeting al protestatarilor, celor care scandeaza impotriva masurilor luate de guvernanti. Iar din multime s-au remarcat si reprezentanti ai zonei de nord a tarii.

Conform Botosaneanul.ro presedintele Asociatiei Scut Botosanean a indemnat la solidaritate si dincolo de culoarea politica toata lumea sa fie prezenta la proteste toata lumea care are are credinte comune, fiind impotriva restrictiilor impuse. Discursul sau a adunat aplauze!

Ne intoarcem in presa locala si aflam din sectiunea de Botosani stiri despre masurile luate privind invatamantul din acest judet. Scolile raman deschise, spun reprezentantii ISJ Botosani. Nu va mai conta numarul de infectari. Exista insa conditia ca niciun elev sa nu fie confirmat pozitiv. La momentul actual 98.5% din elevii din judet sunt prezenti fizic la ore. Exceptie fac cei care provin din comune carantinate deja, care fac orele online.

Despre copii ne interesam in mod special, pentru ca ei sunt generatia viitoare in care ne bazam. Relateaza Botosaneanul despre o comuna uitata de Dumnezeu, aflata la 30 de km de judet, numita Dimacheni. Comuna cuprinde 3 sate, in total 1400 de suflete. Oamenii locului spun ca ai lor copii, tinerii au plecat din tara, iar pentru cei ramasi dezradacinarea de acest loc pare grea. Isi duc insa traiul in conditii modeste.

Botosaneanul, stiri la zi despre ce se intampla in judet

Pentru cei din zona si nu numai Botosaneanul este acel trust care relateaza stiri la zi despre subiecte diverse. Descopera aici despre educatie, politica, economie, ce se mai intampla privind actiunile politistilor si nu numai. Sunt accidente grave care inspaimanta comunitatea. Sunt actiuni sociale care ne fac sa aplaudam pe cei implicati.

Recent, un accident la Darabani a socat pe toata lumea, cand o mama si fiica sa au fost lovite de tren. Un alt caz, cu deznodamant mai usor a fost cel al unui sofer care a tras in sant pentru ca avea alcoolemie de 1 la mie.

Despre ce se intampla in jurul nostru si in mod special in Botosani aflam din aceasta pagina – botosaneanul.ro.

Contact:  redactie@martorincomod.ro

Leave a Reply