Care este adevarul despre nicotina?

Indiferent ca sunteti fumator sau nu, stiti cat de daunator este tutunul si efectele nocive ale acestuia asupra organismului uman. Desi este cauza numarul 1 la nivel mondial in clasamentul deceselor ce pot fi prevenite, fumatul este un viciu la care nu se poate renunta usor. Tot mai multe persoane doresc sa alega un stil de viata sanatos, incercand diferite metode de a se lasa, de la plasturi si guma cu nicotina, pana la tigara electronica.

Desi acest device este foarte popular printre consumatori si este considerata una dintre cele mai bune metode de a renunta la tigarile clasice, multe persoane se intreaba daca fumatul de tigara electronica este daunator. Acest lucru poate fi cauzat de existenta nicotinei in lichidul de vapat si informatiile din jurul acesteia.

Cat de periculoasa este nicotina pentru organism?

Nicotina este principalul motiv pentru care consumatorii fumeaza, fiind o substanta ce creeaza dependenta si placere. Desi aceasta chimicala, gasita in mod natural in tutun si este prezenta in tigari, nu este cea care provoaca afectiunile si decesele, acestea fiind cauzate de cele peste 5000 de chimicale si 50 de substante carcinogene.

Din pacate, cancerul nu este singurul pericol la care sunt expusi fumatorii. Una dintre cele mai mari afectiuni pe care le intampina acestia sunt bolile de inima, iar datorita gudronului si a arsenicului din tigari, acestia au o sansa de peste 40% sa fie afectati de un accident vascular cerebral, comparativ cu nefumatorii.

Tigarile electronice pot fi o metoda foarte buna si mai sanatoasa de a elimina tutunul si substantele carcinogene din viata dumneavoastra. Acestea folosesc lichid alcatuit din doar patru ingrediente: Propilen Glicol, Glicerina Vegetala, aroma si nicotina.

Primele trei sunt folosite zilnic in mii de produse alimentare, fiind considerate sigure pentru consumul uman. Prin lipsa celor peste 5000 de chimicale din lichid, puteti observa faptul ca folosirea unei tigari electronice este mult mai sanatoasa decat cele clasice.

Nicotina este un stimulent natural ce poate fi comparat cu cafeaua. Asemenea altor substante, daca este consumat intr-o cantitate prea mare, va poate afecta usor organismul, printr-o simpla durere de cap. Acest lucru poate fi comparat cu acele momente in care consumati prea multa cofeina si simtiti bataile accelerate ale inimii. In acest caz tot ceea ce trebuie sa faceti este sa numai fumati aproximativ 20 de minute si va veti reveni.

Nicotina este una dintre principalele cauze pentru care fumatorii folosesc tigarile, insa nu este cauza bolilor de inima si a cancerului. Prin urmare, alegeti sa fumati intr-un mod mai sanatos, folosind tigara electronica, fiind cea mai eficienta metoda de a va recapata sanatatea si a va ajuta sa renuntati in cele din urma la acest obicei.

Leave a Reply