Care sunt caracteristicile tehnice ale unui UPS?

Dat fiind faptul ca pot aparea pene de curent electric exact atunci cand va asteptati mai putin, sau datorita faptului ca intensitatea curentului electric poate fi mai mica sau mai mare, sunt foarte mari sansele ca aparatura electrica si electrocasnica de acasa sa se defecteze.

In aceste conditii, pentru protejarea acestora va fi nevoie sa va orientati spre cele mai bune UPS-uri, asa ca in cele ce urmeaza vom vedea care sunt cele mai importante caracteristici de care trebuie sa tineti cont pentru a face alegerea corecta.

In primul rand, este necesar sa tineti cont de puterea totala a UPS-urilor. Aceasta caracteristica nu trebuie sa fie niciodata subdimensionata. Este important sa va alegeti un UPS mai puternic pentru a avea o rezerva de energie pentru ca acesta sa faca fata cerintelor daca veti conecta aparate noi, sau daca le veti inlocui pe cele existente cu altele mai noi si mai performante.

Timpul de functionare si sarcina maxima au deasemenea o foarte mare importanta. Cu cat este mai mare valoarea, cu atat mai mult timp la dispozitie veti avea pentru a inchide aparatura in cazul penelor de curent.

Numarul si tipul conectorilor conteaza iarasi foarte mult, asa ca aceasta este iarasi o caracteristica de care trebuie sa tineti cont. In cele mai multe cazuri veti opta pentru mufa Schuko CEE 7/3 sau 7/4, si nu spre IEC 320 C13 sau C14. Asadar trebuie sa alegeti cu o mare atentie. Aici trebuie sa stiti ca denumirile care se termina in 4 sunt conectori tata, iar cele care se termina in 3 sunt denumiri mama.

Tipul de protectie este deasemenea o caracateristica importanta de care trebuie sa tineti cont, apoi trebuie sa tineti cont de filtrarea curentului de intrare, de protectia la fulgere, de protectia la supraincarcare si la descarcare.

Un alt aspect pe care trebuie sa il luati in considerare este legat de timpul mediu de incarcare al acumulatorilor. Este necesar sa se incarce acumulatorii cat mai rapid, pentru ca in cazul unei noi pene de curent sa nu ramaneti descoperiti.

Durata de viata a bateriilor conteaza iarasi foarte mult. Aceasta caracteristica insa nu trebuie sa fie confundata cu garantia tehnica a acumulatorilor. Se gasesc baterii si acumulatori UPS pe Vexio care pot functiona intre 3 si 10 ani fara probleme, iar aceste baterii nu necesita mentenanta ci doar inlocuirea la termen.

Un alt detaliu pe care trebuie sa il luati in calcul atunci cand va aflati in cautarea unui ups este reprezentat de zgomotul produs de catre acesta in timpul functionarii. Nu trebuie sa neglijati nici parametrii mediului de functionare si nici conditiile de depozitare atunci cand alegeti un ups.

Este necesar ca ups-ul sa va ofere alarma sonora, pentru a stii cand acesta a preluat controlul, pentru a stii sa salvati datele si pentru a inchide echipamentele.

Asadar, acestea sunt in mare parte cateva dintre cele mai importante caracteristici de care trebuie sa tineti cont in momentul in care va aflati in cautarea unui ups la Vexio.

Leave a Reply