Care sunt cele mai renumite atractii turistice din Hurghada?

Foarte multi romani aleg sa viziteze anual Egiptul, iar acest lucru nu este de mirare tinand cont de faptul ca in aceasta tara pot fi vazute piramidele, plus multe alte obiective turistice, asa ca Travel Matters vine in intampinarea celor interesati, cu diferite oferte de nerefuzat.

In ultimul timp insa, cei care isi doresc sa viziteze Egiptul, isi indreapta atentia spre Hurghada, iar in continuare vom vedea care sunt cele mai renumite atractii turistice de aici.

Hurghada este cea mai veche si mai renumita statiune din Egipt. Pentru nord-europeni (care constituie cea mai mare parte a influxului de turism din Hurghada) aceasta este o destinatie primordiala de iarna, cu plaje albe nisipoase si ceruri albastre abundente pe tot parcursul anului.

Dar in timp ce atractia principala a Hurghadei tinde fie plaja, exista mult mai multe atractii, atat in ​​apa cat si pe uscat, pentru calatorii care doresc un gust de aventura.

Insulele Giftun

insulele Giftun reprezinta una dintre cele mai populare excursii cu barca din Hurghada, oferindu-va vanturi de nisip alb pentru a absorbi razele, iar ocaziile de a face scufundari in plina expansiune sunt nenumarate.

Pentru cei care nu sunt entuziasti de scufundari, recifele de corali usor accesate din jurul tarmului insulei sunt un excelent degustor al frumusetii Marii Rosii. Puteti opta pentru snorkeling sau chiar doar paddling aproape de mal, si puteti vedea o multime pesti in apa limpede.

Cei care nu sunt interesati de exploatari subacvatice pot pur si simplu sa revendice un adapost de palmier pe plaja, sa se aseze inapoi si sa se bucure de soare.

Stramtoarea Gubal

Stramtoarea egipteana din Gubal, o zona ingusta de apa stransa intre Coasta Marii Rosii si tarmul vestic al Peninsulei Sinai, este una dintre destinatiile majore de scufundari ale tarii si este usor accesata din Hurghada.

Varfurile de corali vaste ale acestui stramtor s-au dovedit a fi un client dificil pentru navigatorii care incearca sa navigheze aici de-a lungul secolelor, iar astazi este renumit pentru scufundarile sale in epava.

Cea mai faimoasa epava din Egipt, The Thistlegorm (o nava de marfa din timpul celui de-al doilea razboi mondial pe care descoperit-o in timpul explorarii zonei in anii 1950 de catre scafandrul francez Jacques Cousteau).

Plajele

Cele mai bune nisipuri de nisip din Hurghada au fost revendicate de statiunile din tarm care se intind de-a lungul coastei de pe ambele maluri ale orasului. Cele mai bune plaje se afla la sud de zona principala a orasului (numita Sigala) in zona intima numita “Resort Strip”.

Calatoreste putin spre sud si ajungi in zona cunoscuta sub numele de Sahl Hasheesh, care gazduieste unele dintre primele portiuni de plaja de nisip alb si cele mai bune hoteluri din Marea Rosie.

Submarinul Sindbad

Daca nu vreti sa va udati picioarele, acest submarin turistic care este singurul care opereaza pe Marea Rosie, ia pasageri pana la o adancime de 22 de metri sub apa pentru a privi la viata abundenta a coralului si pestilor din Marea Rosie, toate fara a pune nici un picior in mare.

Excursiile dureaza aproximativ o ora si, desi nu merg prea departe in larg, unde se poate vedea coralul mai bun, pentru cei care nu se inotau, ofera o oportunitate de a vedea lumea magica sub suprafata.

Noptile astronomice

Hurghada se aprinde in lumina oraselor si poate schimba orice plan de vizionare a cerului in timp ce va aflati in interiorul orasului, insa una dintre cele mai populare atractii de noapte este reprezentata de tururile de noapte astronomice, unde focul pe timp de noapte se afla in intregime pe cerul desertului.

Acvariul Hurghada

Daca ati fost scufundat sau scufundati si doriti sa identificati ceea ce ati vazut, atunci acvariul Hurghada din partea de nord a orasului (cunoscut sub numele de Ad-Dahar) va poate ajuta. Pentru non-inotatori este de asemenea o buna sansa sa descopere viata abundenta a pestilor din Marea Rosie.

Snorkeling in Hurghada

Hurghada are cateva situri magice de explorat sub apa. Evident, unul dintre lucrurile de top de facut aici este scufundarea, dar scufundarile nu sunt pentru toata lumea, iar multe persoane se simt mai confortabil facand snorkeling. Puteti experimenta multe dintre acelste atractii subacvatice printr-o calatorie cu snorkeling.

O optiune buna este calatoria cu snorkeling la Marea Rosie, care include pickup si drop-out de la hotelul din Hurghada si o calatorie cu barca pe tot parcursul zilei, cu pranzul, oprindu-se la trei statii principale de snorkeling ale coastei, cu mult timp pentru relaxare bord, de asemenea.

Leave a Reply