Casa de vis – de la un robinet gradina la conditii de lux

A locui la casa, undeva la curte, departe de aglomeratia orasului, este visul oricarui roman. Din pacate suprafata mica a tarii, raportata la numarul de locuitori, nu ne permite sa facem acest lucru dupa bunul nostru plac.

In acest caz, suntem constansi sa ne descurcam cum putem, iar daca e in puterea noastra sa detinem o palma de pamant, este indicat sa o ingrijim corespunzator. Montarea unei cismele cu robinet gradina din alama, betonarea unei alei si eventual plantarea unor soiuri de legume este, desi idilic, ideea perfecta de casuta ca in vis.

Daca ai o casa este foarte important ca aceasta sa fie racordata la reteaua de alimentare cu apa, gaz si la canalizare. Aceste lucruri sunt foarte importante deoarece fiecare dintre ele iti asigura o notiune in plus de confort. In nici unul dintre cazuri nu este tocmai usor.

Ca sa ajungi sa ai o cismea cu robinet gradina din alama, trebuie mai inainte de orice sa ai legatura la reteaua de apa. Daca nu o ai, atunci o pompa sau un hidrofor devin elementele prioritare pe lista investitiilor.

Desi nu costa mult, s-ar putea sa te sperie multitudinea de produse de acest tip, si raspunderea alegerii unuia dintre ele. Insa o data facut acest pas, vei putea atasa un furtun unui robinet gradina din alama si te vei bucura de soarele ce apune in timp ce tu iti uzi, tacticos, gradina.

Reteaua de gaz este iarasi o problema. Nu foarte mare, deoarece avem solutii si pentru acest caz, insa destul de intriganta. Pentru racordarea aceasta este nevoie de multe acte, si fireste de multe investitii. Insa poti la fel de usor sa iti cumperi o centrala termica pe  lemne si sa ai un aragaz cu butelie, deoarece stilul acesta de viata inca mai este prezent in anumite zone si, de ce sa nu recunoastem, nimeni nu a avut de suferit din asta.

Problema canalizarii este una delicata, atat la propriu cat si la figurat. Chiar daca si in acest caz avem alternative, ar fi minunat sa existe posibilitatea de a avea acces la o astfel de retea. In lipsa ei insa, o fosa septica iti poate fi de ajutor, iar asta fara prea mari batai de cap. Fosa poate fi amplasata in curte, poate fi utilizata si curatata, iar acest lucru nu necesita cunostinte aprofundate in domeniu.

In final, o casuta de vis poate fi facuta si cu mijloace alternative. Chiar daca folosim ca surogat produse locale, punctuale, acest lucru nu inseamna neaparat ca ele nu sunt bune pentru a fi folosite. Din contra, acestea sunt cele mai bune solutii de care poate beneficia cineva care are o casa pe pamant.

Oricare dintre aceste produse poate fi cumparat dintr-un singur magazin, astfel incat nu trebuie sa fugi intr-un adevarat maraton dupa ele.

Fie ca vorbim despre un robinet gradina din alama sau despre un hidrofor, despre o centrala termica pe peleti sau pe lemne, sau despre o fosa septica, oricare dintre acestea pot fi gasite in magazinele specializate precum www.shop-einstal.ro si, credeti sau nu, ele chiar sunt viitorul in ceea ce priveste locuintele aflate departe de arsita si poluarea excesiva a orasului.

Leave a Reply