Ce este marketingul online?

Daca te intrebi ce este marketingul online iti explicam ceea ce este important in acest articol. De asemenea daca te intrebi la ce ai nevoie de marketing online iti dam noi exemple de mai multe momente in care marketingul online te ajuta foarte mult. Poti face chiar si un curs gratuit de marketing si chiar si asa vei invata totul despre marketing si importanta sa in viata ta.

Marketingul online este arta si stiinta vanzarii de produse si / sau servicii prin intermediul retelelor digitale, cum ar fi internetul si retelele de telefonie celulara.

Arta marketingului on-line implica gasirea unui mix de marketing online adecvat al strategiilor care fac apel la piata tinta si se va traduce, de fapt, in vanzari.

Stiinta marketingului online este cercetarea si analiza care se indreapta atat asupra alegerii strategiilor de marketing online, cat si asupra masurarii succesului acestor strategii.

Marketing-ul motoarelor de cautare

Search Engine Marketing include optimizarea pentru motoare de cautare (SEO) si marketingul pentru motoare de cautare (SEM). SEO este procesul de optimizare a site-ului de afaceri astfel incat acesta sa se situeze mai sus in listele de cautare atunci cand potentialii clienti introduc termenii de cautare care corespund ofertelor de produse. SEO este gratuit.

SEM este platit pentru marketingul de cautare – pentru o taxa (in mod obisnuit) plata-pe-clic, motoarele de cautare, cum ar fi Google, vor afisa anuntul cand un utilizator introduce o cautare folosind unul dintre cuvintele tale cheie.

Statisticile SEM pot oferi un feedback excelent cu privire la eficacitatea anuntului tau, cum ar fi rata de clic (numarul de accesari ale anuntului tau fata de numarul de afisari ale paginii care contine anuntul).

Publicitate online

In timp ce exista inca anunturi cu bannere pe internet, exista si alte optiuni utile, cum ar fi interconexiunile (paginile web afisate inainte sau dupa o pagina de continut preconizata) prin anunturi text. Diferitele medii sociale, cum ar fi Facebook, ofera propriile platforme de publicitate.

Marketing prin e-mail

Odata ce ati construit o lista de abonati cu ajutorul emailului cu potentialii clienti care ar putea fi interesati de produsele sau serviciile tale, marketingul prin e-mail este o modalitate foarte eficienta de a trimite mesajul. Ii puteti tine la curent cu stirile companiei, evenimentele viitoare si ofertele speciale. Puteti trimite buletine de stiri si oferte personalizate de produse sau servicii specifice nevoilor clientului.

Social Media Marketing

Platformele media sociale, cum ar fi Twitter, Facebook, LinkedIn si Pinterest (doar pentru a numi cateva), sunt toate oportunitati de marketing online. Social media implica interactiuni si conversatie – este nevoie de participare activa mai degraba decat de postarea anunturilor pentru produsele sau serviciile dvs.

Acestea sunt doar cateva din uneltele pe care le poti folosi in marketing si ceea ce conteaza cel mai mult este sa fii mereu deschis spre inovatie si spre invatare. Cu cat inveti mai mult cu atat vei avea o sansa mai mare sa reusesti mai bine sa implementezi strategii corecte de marketing si te vei putea ajuta pe tine si pe clientii tai sa lucrati cat mai eficient.

Leave a Reply