Ce greșeli facem când ne alegem pantofii?

Dacă ai dansat vreodată la o nuntă cu pantofii în mână, atunci probabil sigur știi cât de multă durere pot cauza aceștia. Acest lucru se aplică la toate perechile de încălțăminte, nu doar la pantofii de ocazie. Chiar și o pereche de adidași, balerini, sandale, pantofi casual pot provoca dureri dacă nu ești atentă atunci când îi alegi!

Picioarele tale au o meserie foarte importantă: trebuie să-ți susțină toată greutatea corpului, dar și impactul de a sta în picioare, de a merge, de a alerga și alte aventuri prin care mai treci zilnic. Atunci când picioarele tale nu primesc suportul de care au nevoie (pantofii potriviți), pot apărea dureri, bătături, răni și chiar dureri ale spatelui.

Principalele greșeli pe care le facem cu toții atunci când ne cumpărăm o nouă pereche de pantofi sunt:

  1. Uităm să ne măsurăm picioarele periodic

Gândește-te puțin, când ți-ai măsurat picioarele ultima dată?

“Picioarele se schimbă în timp”, spune medicul de medicină podiatrică Jacqueline Sutera. “Cu vârsta, unele ligamente și tendoane devin puțin mai libere, iar gravitația și greutatea corporală remodelează picioarele astfel încât acestea să devină mai largi și să se extindă.”

Și fluctuațiile semnificative ale greutății, cum ar fi creșterea greutății în timpul sarcinii, pot schimba dimensiunea pantofului, sau chiar persoanele care au o afecțiune cum ar fi artrita reumatoida, care poate provoca umflarea articulațiilor. Atât diabetul de tip 1 cât și de tip 2 pot, de asemenea, să ducă la modificări ale dimensiunii sau formei piciorului datorită afectării nervilor, ceea ce poate duce la alte simptome, cum ar fi furnicături, durere și amorțeală.

Dacă ai observat probabil că mărimea 37 nu se mai potrivește și simți ceva disconfort în ultima vreme, trebuie să-ți măsori picioarele!

  1. Nu știm prea multe despre arcuirea picioarelor

“În general, există două tipuri de picioare: arcuite în sus și arcuite în jos”, spune Robert Gillanders, un terapeut fizic și medic de terapie fizică, „cerințele speciale pentru aceste două tipuri de picioare sunt foarte diferite. ”

La persoanele cu o arcuire a piciorului mai slabă, curburile dintre bile și tocurile picioarelor sunt mai aproape de pământ. Cineva cu picioare înălțate are goluri mai înalte acolo. Oamenii pot avea, de asemenea, cu adevărat “picioare plate”, ceea ce înseamnă că arcele lor sunt atât de joase încât picioarele lor sunt de fapt plate pe teren, dar Gillanders spune că este destul de rar.

Curba pantofului tău ar trebui să sprijine arcurile tale, astfel încât acestea să poată sprijini, la rândul lor, restul piciorului și corpului tău, explică Gillanders. Discuțiile cu un podiatrist sau vizita la un magazin de pantofi de fitness sau de specialitate este soluția ideală pentru a afla ce este mai bine pentru piciorul tău.

  1. Alegi să te plimbi foarte mult în pantofi care nu sunt făcuți pentru asta

Pe cât de drăguți sunt pantofii cu toc, pe atât de nepotriviți sunt pentru a atinge recorduri de 10000 de pași, pentru a descoperi un nou oraș în vacanță sau chiar și pentru a te plimba cu ei prin birou întreaga zi. Pantofii pe care alegi să-i porți ar trebui să se potrivească activității pe care vrei s-o faci în ziua respectivă.

De obicei tocurile foarte înalte pun foarte multă presiune pe mușchii și articulațiile picioarelor și pot cauza durere sau bătături. Pe de altă parte, nici balerinii cu talpa joasă nu sunt mai prejos pentru că și aceștia pot cauza disconfort. Dacă știi că trebuie să te plimbi o zi întreagă, atunci alege o pereche de pantofi cu o talpă medie și moale!

Dacă vrei să nu-ți mai schimbi pantofii atât de des, atunci probabil ar trebui să ții cont de sfaturile noastre!

Leave a Reply