Ce inseamna si cat de important este traficul pentru website-ul tau

Stim cu siguranta faptul ca unii dintre clienti vor pricepe foarte greu ca traficul nu reprezinta cea mai importanta unitate de masura pentru succesul SEO, dar cu siguranta este fara doar si poate, o fata a monedei. Vrei seo profesional? Intra pe http://smartseopack.com.

Ceea ce conteaza foarte mult este asa numitul parametru ROI (return on investment) – care este castigul efectiv pentru afacerea ta, in urma unei campanii SEO. De exemplu, pentru unele proiecte, nici nu trebuie macar sa te obosesti sa verifici traficul, poti verifica doar conversiile, care pot fi cele mai importante in acel caz.

In astfel de cazuri, chiar si daca o campanie SEO sustinuta aduce in cele din urma mai mult trafic dar vanzarile raman la acelasi nivel, acea campanie poate fi considerata un esec, deoarece pe tine te intereseaza cel mai mult conversiile.

Desigur, teoretic, cu cat mai mult trafic ai pe un site, cu atat mai mult exista posibilitatea sa creasca si vanzarile sau veniturile din acea afacere online. In aceasta privinta, poti implementa si campanii PPC (pay per click), care costa ceva mai mult dar functioneaza mai bine ca o strategie SEO comuna, pentru conversii.

Explica-i clientului tau, care este traficul real la care ar trebui sa se astepte.

In ceea ce priveste traficul, trebuie sa fim realisti. Clientii tai de asemenea, trebuie sa stie care ar putea fi asteptarile realiste, pentru a nu se astepta la cresteri sf, ale traficului. Clientul tau ar putea sa se astepte ca dupa ce a cheltuit 100 sau 200 de dolari pe tone de link-uri de proasta calitate, acest lucru ii va aduce cresteri substantiale de trafic, ori nu este deloc cazul, asta nu se va intampla niciodata.

De fapt, clientul trebuie “invatat” ca aceasta strategie este una proasta si nu una buna. Va trebui de asemenea sa le explici clientilor tai, ca strategiile SEO sau in general orice schimbare in SEO, are nevoie de timp pentru a putea produce rezultate. Aceste rezultate nu se vor vedea imediat, de la o zi la alta.

Cateodata, va trebui sa astepti cateva luni de zile, pana ce vei putea observa anumite imbunatatiri, asa ca rabdarea este o virtute in acest caz.

Informeaza-ti tot timpul clientii despre progresul si starea optimizarilor (strategii seo, optimizarea generala, conversii, etc.).

O comunicare buna intre tine si  clientii tai nu poate produce decat rezultate bune in timp, de aceea trebuie sa te asiguri ca le trimiti clientilor anumite rapoarte (saptamanal sau lunar), despre progresul strategiilor seo si al celorlalti parametri importanti pentru site.

Pe de alta parte, daca si clientul tau are anumite cunostiinte seo, poti coordona task-urile in asa fel incat acesta sa poata urmari in timp real, ceea ce se intampla cu proiectele si cum evolueaza. Daca clientul tau nu stie nimic despre seo, este mai greu de facut asta, pentru ca nu poti explica toti termenii asa cum trebuie. Pentru asta, trebuie totusi sa-i explici anumiti termeni de baza, cu ajutorul carora clientul tau sa poata intelege cat de cat, in ce consta strategia seo.

Leave a Reply