Ce sa nu omiti din lista de cumparaturi si ce reprezinta un „must have” pentru bebelus

In lumea in care ti se spune mereu, direct sau indirect, prin diverse tehnici de marketing, ca ai nevoie de ceva si esti influentata sa cumperi cat mai mult, ca viitoare mama te gandesti de multe ori pana sa cumperi ceva.

Sau esti genul acela care se avanta sa cumpere orice, numai de dragul de a avea si de a fi linistita ca nu lipseste nimic din ce ar putea ajuta la cresterea celui mic. In orice caz, cand vine vorba de anumite lucruri pentru bebelus, pur si simplu nu este indicat sa le omiti.

Despre unde sa opresti linia dintre necesar si pur si simplu placerea de a cumpara diverse lucruri, tine de fiecare in parte. Iata si care sunt cele mai necesare dintre lucruri:

Carucior

Cand vine vorba de carucioare copii este clar ca acestea sunt de neomis. Asta pentru ca ajuta nu numai la transport. Sa nu uitam ca un carucior este pana la urma si locul perfect pentru somn, in episoadele foarte frecvente din fiecare zi. La stagiul sau de bebelus, micutul va dormi foarte mult pe timpul zilei, uneori chiar neasteptat. Asta insa nu trebuie sa impuna restrictia de a iesi la plimbare sau de a face diverse lucruri.

Carucioarele moderne sunt atat de bine dotate incat pot include tot felul de accesorii ce ajuta un parinte. Practic acesta nu va intalni probleme indiferent de vreme sau alti factori, pentru a iesi la plimbare cu bebelusul. O recomandare de carucioare in acest sens este allkids.ro, acolo unde se vor gasi tipuri diverse, cu dotari pe masura si preturi pentru toate buzunarele.

Scaun auto

Pentru ca un bebelus sa fie plimbat in siguranta in masina, are nevoie nu numai de un loc special al sau, insa si de un scaun anume. Asa cum si legea in vigoare spune, siguranta unui copil consta si in prezenta unui scaun auto, adaptat categoriei de varsta. Asadar, mai ales pentru parintii care detin un automobil, dotarea cu un scaun auto este necesara.

Pentru cei cu spirit practic, exista varianta de carucioare prevazute cu 3 tipuri de elemente, printre care si o scoica, adica un scaun auto pentru bebelusi de pana la 12 kg aproximativ. Sunt acele carucioare de tip 3 in 1, foarte utile si complexe.

Patut

Indiferent sub ce forma se adopta ideea de somn si loc de somn, un bebelus are si el nevoie de un anume spatiu. Unii parinti merg pe ideea de co-sleeping, ceea ce este de asemenea o metoda avantajoasa. In acest sens se necesita un patut ce se pozitioneaza langa patul adultului, de preferat sa dispuna de o inaltime corespunzatoare si sa aiba laterale detasabile.

Pentru cei care opteaza pentru independenta celui mic, un patut pentru bebelus se inscrie in lista de necesitati. Exista modele diverse, de la cele pliabile la cele din lemn, deci ramane a fi o alegere personala.

Pentru primele sale luni din viata, un bebelus are nevoie de grija, de protectie, aspecte “traduse” si prin atentia fata de nevoile sale primare: de somn si hrana. Pentru inceput, lucruri precum cele mentionate mai sus sunt recomandate.

Leave a Reply