Cum poti comanda cosmetice bio?

A comanda in online nu mai este demult o noutate, modul de operare a celor care detin site-uri de specialitate este adesea destul de simplu.

Pentru a comanda cosmetice bio de cele mai multe ori trebuie sa iti creezi un cont pe site-ul respectiv, in cazul de fata iti recomandam www.biocart.eu, avand cele mai multe referinte pozitive. Aici te loghezi cu o adresa de email si incepi sa adaugi produsele in cos, exact ca la supermarket, iar plata se face prin card bancar.

Cosmeticele bio comandate iti vor sosi in timpul indicat la usa adesei imobilului comunicat de tine catre administratorii site-ului.

Ce spun cumparatorii?

Un lucru evidentiat de cumparatorii de pe site-urile de acest tip este acelas ca persoanele care folosesc produse bio sunt expuse cu pana la 40% mai putin la a face cancer sau alte asemenea boli.

Nu intotdeauna pretul cosmeticelor bio este mai ridicat decat cel al produselor clasice iar acest motiv te-ar putea determina astazi sa faci alegerea corecta.

Exista o diferenta intre indicatiile eco, bio, organic si ecologic?

Niciuna, absolut nicio diferenta. Termenul de organic este folosit de cele mai multe ori in spatiul anglo saxon acolo unde persoanele in cauza spun chiar si “organic food”, adica mancare ecologica, acelasi lucru. Eco insa este prescurtarea termenului anterior mentionat insa folosirea acestuia nu duce la diminuarea cantitatii de produse organice folosite.

Produsele ecologice la fel ca si cosmeticele bio sunt realizate respectand standardele eco/bio/organice ale tarii respective sau ale Uniunii Europene.

Produsele de acest tip sunt certificate in Romania de Ministerul Agriculturii dupa o inspectie si o verificare destul de riguroasa.

Ce conditii trebuie sa indeplineasca un producator de cosmetice bio?

Cu siguranta conditiile pe care le indeplineste un astfel de producator sunt mai drastice decat producatorii standard care nu fac altceva decat sa realizeze in masa:

– se interzice acestor producatorii utilizarea substantelor chimice;
– este interzisa utilizarea de organisme modificate genetic;
– nu este permisa utlizarea iradierilor;
– producatorilor le este interzis ca pe pamantul utilizat sa fi folosit substante chimice (de stropire) nu doar in anul respectiv ci pe parcursul mai multor ani (atat in urma cat si in avans);
– operatiunile de fiecare zi trebuie notate de producatori pe o agenda la care au acces reprezentantii Ministerului Agriculturii atunci cand vin in inspectie;

Atentie insa, aceasta certificare bio sau organica poate fi data si de organisme private care insa nu au nicio legatura cu ministerul mai sus mentionat si nici nu se supun vreo-unei reguli.

Este insa in cazul de fata o titulatura sau un certificat oferit in baza unei inscrieri insa verificarea lipseste de cele mai multe ori, astfel ca pentru a te asigura de faptul ca respectivul cosmetic este eco, verifica daca pe eticheta este notat vre-un indicativ catre Ministerul Agriculturii;

De retinut deasemenea este si urmatorul fapt : cosmeticele bio se certifica legal din doua aspecte. Primul este cel al ingredientelor folosite iar cel de-al doilea este din partea unui organism independent. Exista insa mai multe astfel de organisme de aceea trebuie adesea verificat site-ul madr pentru siguranta.

Leave a Reply