Suntem umani, empatici si putem cel putin sa ii compatimim pe cei in nevoi. Este dur si greu sa te gandesti ca si tu ai putea fi in acea postura.
Uneori este nu despre a avea, ci pur si simplu despre a fi. In viata, exista o linie foarte fin trasata intre a fi sau nu, a avea sau a pierde un om drag. O astfel de realitate o traiesc insa cei a caror copii, parinti sau orice alt membru de familie este in pericol din cauza unei boli incurabile.
Pentru ca din pacate in astfel de cazuri lupta cu boala este indelunga si costisitoare este mereu nevoie de ajutor. De aceea, Asociatia „Speranta Pentru Romania” isi dedica sprijinul complet pentru cazuri de acest gen, pentru cei fara adapost, fara familie sau cu probleme grave de sanatate precum diagnostic de cancer sau leucemie.
Cum poti ajuta
Orice persoana ce are venit supus impozitului poate sa aleaga o data pe an varianta de redirectionare 2% din impozit. Acest procent reprezinta impozitul standard ce ii revine statului, conform legii in vigoare.
Suma nu poate fi ales sa se redirectioneze inapoi beneficiarului, dar acesta poate totusi sa isi exprime acordul ca a sa contributie sa ajunga in contul unor asociatii umanitare, asa cum este Speranta pentru Romania.
Concret, redirectionarea se poate realiza prin completarea unui formular specific. In cadrul paginii oficiale a organizatiei mai sus numita se regaseste acest document – formular 230 ce se adreseaza persoanelor fizice sau formular 200 ce se adreseaza impozitului provenit din alte surse in afara de salariu.
Formularul depus la administratia financiara este un mic efort pentru o cauza ce pare fara speranta. Acesta poate fi insa trimis si prin intermediul serviciului postal. Este un mic ajutor pentru cei care isi traiesc viata chinuindu-se sa lupte pentru ea. Acum gandeste-te cat te costa pe tine, ca timp, efort si bani sa faci un astfel de gest ce poate pentru cei cu un caz social inregistrat la asociatia Speranta pentru Romania inseamna o noua zi in care nu au avut grija de a plati un tratament.
De ce sa directionezi cei 2%
Nimeni nu este obligat sa faca asta, ci este o alegere liber exprimata. Insa acest procent aferent impozitului pe venit ajunge la stat in cele din urma.
In conditiile in care in tara lucrurile nu se mobilieaza asa cum ar trebui, asa cum ne-am dori si cu viteza cu care ne dorim pentru ca sunt cazuri disperate de persoana, pentru ca bolile necrutatoare nu iarta si nu asteapta, este de o datorie morala pentru fiecare dintre noi sa facem ce se poate.
Spune o vorba „unde-s multi puterea creste”. Este exact ceea ce s-ar putea intampla daca lumea toata ar fi responsabila si ar prefera sa ajute decat sa ramana nepasatori si simpli observatori. Si mai apoi gandeste-te ca la un moment dat poate fi cineva drag tie intr-o cauza de acest gen astfel ca nu ti-ai dori lumea sa ajute?!