Cum sa faci o manichiura sa dureze mai mult

O manichiura si o pedichiura bine facute pot rezista intr-adevar pentru o saptamana. Sunt doamne care-si fac unghiile la maini si la picioare in saloane profesionale pentru ca sunt comode si locuiesc in zone in care astfel de operatiuni sunt ieftine.

Dar sunt momente cand bugetul si proximitatea unui salon bun pot fi limitate. In acest caz, este de mare ajutor sa ai la indemana cateva secrete pentru unghii perfect lustruite.

Hidrateaza cuticulele – Cuticulele uscate pot fi urate si dureroase, mai ales atunci cand se intind peste unghii. Aveti grija sa pastrati cuticulele hidratate, mai ales in lunile de iarna, folosind o crema sau un ulei specific.

Odata cuticulele inmuiate, puteti utiliza un betisor de urechi cu bumbac pentru a le impinge inapoi. In cazul in care nu ai un ulei pentru cuticule, foloseste o crema de maini bogata sau chiar un balsam de buze.

Alege cea mai scurta unghie – In cazul in care nu esti sigura de lungimea la care vrei sa-ti tai unghiile, raporteaza-te la cea mai scurta si foloseste-o ca ghid si pentru celelalte. Dupa ce le-ati taiat, puneti fiecare deget cu cel de la mana opusa, cuticula langa cuticula, pentru a va asigura ca le-ati taiat egal.

Pregatiti unghiile – Dupa taierea unghiilor, dati-le o forma ovala, pilind curba de la fiecare baza. Unele femei prefera unghiile patrate, iar in acest caz, pilitul colturilor nu trebuie insistat. Este doar o chestiune ce tine de preferintele personale.

Indepartati uleiuri de pe unghie inainte de pilire – Este important sa stergeti suprafata unghiei cu putina acetona inainte de incepe pilirea, chiar daca nu aveti lac de unghii de sters. Uleiurile de pe unghie, chiar si crema sau balsamul, vor ingreuna lustruirea si nu vor lasa oja sa adere.

Sfaturi pentru aplicarea ojei – Atunci cand incepeti vopsirea unghiilor cu pensule unghii, asigurati-va ca aduceti culoarea pe marginea frontala a unghiei si usor sub varful acesteia. Aceasta ajuta la prevenirea aschierii.

Cand colorati, dati doua straturi subtiri, este mai bine decat sa aplici unul singur gros si se usuca mai repede. In cazul in care ai gresit undeva, cel mai bine este sa stergi si sa o iei de la capat. Daca nu aveti timp, inmuiati degetul in lac de unghii si neteziti usor zona cioplita pentru a aplica un strat superior.

Cum mentinem oja proaspata – Pentru a va pastra manichiura sau pedichiura in stare excelenta, adaugati un nou strat de lac o data la doua zile. O manichiura adecvata ar trebui sa dureze una sau chiar doua saptamani, iar o pedichiura chiar si 30 de zile.

Leave a Reply