Despre prevenirea si stingerea incendiilor

Situatiile de urgenta ne pun pe toti in pericol si nimeni nu si-ar dori sa treaca printr-o experienta atat de traumatizanta precum incendiile. In orice societate, prevenirea si stingerea incendiilor este o activitate absolut necesara pentru ca – este mai bine sa previi decat sa tratezi. Siguranta tuturor persoanelor este prioritara si ele trebuie sa stie acest lucru. Despre prevenirea si stingerea incendiilor si cat este de importanta vom discuta mai jos.

PSI sau prevenirea si stingerea incendiilor reprezinta mai multe activitati si masuri care trebuie aplicate pentru a mentine un nivel ideal de securitate la incendiu. Activitatea respectiva poate fi prestata de catre firma antirisk.ro care se ocupa in totalitate cu tot necesarul pentru a pastra siguranta la incendiu. Aceasta porneste inca de la faza de proiectare a instalatiilor si constructiilor care trebuie sa respecte obligatoriu toate normativele.

Masurile de protectie se stabilesc de catre proiectantii cladirii printr-un scenariu de securitate la incendiu. Acestea sunt reprezentate de un document in baza caruia se va emite ulterior avizul ISU. Fara avizul ISU nu se poate obtine autorizatia de constructie a cladirii. Practic, este un lant continuu care are in vedere securitatea tuturor persoanelor care vor presta munca, personalului din interiorul cladirii, cat si a celor din jurul acesteia.

Sunt anumite constructii si spatii in care obtinerea autorizatiei de securitate la incediu este obligatorie. In urma obtinerii acesteia, este necesara organizarea unor activitati de aparare impotriva focului ce poate izbucni la nivelul societatii.

Despre prevenirea si stingerea incendiilor si organizarea activitatii pentru acestea poate vorbi in functie de caz – administratorul societatii sau un cadru tehnic cu atributii PSI. Acest lucru este posibil doar daca administratorul este pregatit si isi poate asuma raspunderea.

Compania Antirisk vine in ajutorul tuturor societatilor care necesita autorizatia PSI, autorizatia la incendiu sau avizarea acestora. Consultanta si serviciile integrale privind intocmirea documentatiei si obtinerea avizelor este oferita de catre antirisk.ro. Pe site-ul companiei sunt detaliate toate serviciile pe care le presteaza, cum se obtin avizele si care sunt documentele pe care le pot intocmi.

Antirisk se ocupa si de intocmira planurilor de protectie civila, a documentelor specifice, organzieaza activitati de PSI, asigura instruirea personalului, organizeaza exercitii de interventie in caz de incendiu si evacuare in caz de orice urgenta. In cea din urma sunt incluse si cutremurele, inundatiile si alte dezastre naturale, cat si incendii.

Prevenirea si stingerea incendiilor este extrem de importanta pentru viata angajatilor, cat si pentru integritatea cladirii. Nimeni nu isi doreste sa lucreze intr-un mediu necorespunzator si fara siguranta. La fel de vital este si integritatea cladirii care poate sa ia foc fara vreun angajat sau persoana in interiorul ei. Astfel, prin efectuarea si aplicarea masurilor de siguranta la incendiu, ambele cazuri sunt acoperite.

Despre prevenirea si stingerea incendiilor si cum se obtin toate avizele necesare poti afla pe site-ul antirisk.ro, unde poti cere si o oferta pentru societatea ta. Pastreaza totul in siguranta pentru binele tuturor!

Leave a Reply