Fatetele de portelan sunt unul dintre cele mai populare si mai rapide moduri de a schimba instantaneu forma dintilor si zambetul tau. Diferite tipuri de portelan pot fi folosite in functie de individualitatea fiecaruia si preferintele medicului dentist in materie de cosmetice.
Ele pot arata natural, translucid si sunt chiar frumoase cand sunt facute in mod corespunzator. Cu toate acestea, este important sa-ti faci temele si sa stii ce rezultate sa cauti inainte de a alege dentistul, laboratorul si materialul folosit pentru a crea zambetul perfect.
Ce defecte corecteaza fatetele de portelan?
Deci, ce anume poate face furnirul de portelan pentru a face zambetul tau sa arate mai sanatos? Pacientii ajung sa rezolve o varietate de probleme comune, inclusiv: lacunele dintre dinti, dintii nealiniati, dinti cu forme neregulate, dinti inegali, dinti ciopliti, dinti rupti, dinti uzati sau decolorati.
Avantajele fatetelor din portelan
Cu o noua intelegere a motivelor pentru care medicul dentist poate recomanda fatetele de portelan pentru a rezolva o problema dentara, trebuie intelese si avantajele fatetelor de portelan. Acestea includ: rezistenta la coroziune, tesutul gingival tolereaza bine portelanul, poti alege nuanta de alb care se potriveste exact celorlalti dinti, au aspectul unui dinte natural si sunt o alternativa puternica la coronite.
Cine este un bun candidat pentru fatele de portelan?
Esti sau nu un bun candidat pentru fatetele de portelan? Pentru a fi potrivit este nevoie sa: ai dinti cu un smalt sanatos, ai o muscatura aliniata in mod corespunzator, nu ai boli ale gingiilor, nu ai cavitati in dintii pe care doresti plasarea fatetelor de portelan, sa nu au dinti pisati si nici un maxilar strans.
Fatetele de portelan: procedura
Medicul dentist de la un cabinet stomatologic iasi va incepe procedura de preparare a fiecarui dinte care va avea o fateta de portelan de pus pe ea prin eliminarea a aproximativ o jumatate de milimetru din smaltul dentar de la suprafata dintelui. Medicul dentist va trimite amprentele la laborator pentru a se asigura ca fatetele se potrivesc in mod corespunzator si au un aspect natural.
Apoi, medicul dentist va poliza, curata si etansa dintele pentru a asigura un proces de lipire puternica. Un ciment special este folosit pentru a lega fateta de portelan de dinte.
De indata ce fateta de portelan este pusa corect pe dinte, dentistul va folosi apoi un fascicul de lumina special pentru a activa produsele chimice din ciment care fac intarirea mai rapida. In cele din urma, medicul dentist va elimina orice exces de ciment si va face ajustarile finale, daca este necesar. Se recomanda o vizita de urmarire pentru a se asigura ca gingiile reactioneaza bine la fatetele de portelan.