Grupurile pe Facebook si promovarea online a site-ului

Facebook a devenit tot mai cunoscut si in ceea ce priveste lumea afacerilor si nu doar pe parte de socializare, asa cum a fost multi ani. Antreprenorii au inteles cat de usor se pot adresa publicului-tinta, astfel incat sa le castige increderea.

Iar una dintre cele mai eficiente si des folosite metode se bazeaza pe grupuri, aici fiind mult mai usor sa va faceti auzit. Cu toate acestea, ca orice metoda, si aceste grupuri ascund anumite secrete pe care ar trebui sa le aveti in vedere, daca va doriti rezultate maxime, in timp util.

Astfel, in articolul de astazi va vom prezenta cateva sfaturi de care puteti tine cont pentru a va promova online afacerea. Veti vedea cat de simplu este! 

Nu fiti agresiv cu postarile

De cele mai multe ori, mai ales in astfel de grupuri, antreprenorii au usoara tendinta de a exagera foarte mult cu postarile, astfel incat publicul sa se simta agresat si sa iasa din acel grup. Iar noi nu ne dorim acest lucru, nu-i asa?

Asadar, daca va doriti ca publicul sa ramana alaturi de brandul dumneavoastra, este foarte important sa stabiliti o legatura cu acesta. Astfel, prin intermediul postarilor, scopul pe care il aveti este sa il motivati sa va acorde o prima sansa, sa isi expuna parerea si sa va recomande. Iar cu ajutorul postarilor de tip spam nu veti putea obtine aceste elemente!

Mentineti niste reguli

Desi pot parea agresive la prima vedere, regulile sunt foarte importante intr-un grup, tocmai pentru a mentine o atmosfera cat mai placuta. De aceea, puteti ruga membrii grupului sa mentina un comportament civilizat si un limbaj corespunzator, caci acestea sunt punctele care pot strica atmosfera intr-un grup.

In plus, pentru a va asigura ca totul merge bine, puteti desemna o persoana din cadrul firmei care sa se ocupe de acest grup, aceasta fiind responsabila de evenimentele din cadrul grupului. 

Fiti la dispozitia clientilor

O data cu cresterea numarului de membrii in cadrul grupului, veti observa ca publicul va incerca permanent sa ia legatura cu dumneavoastra, fie ca sa isi exprime multumirea sau nemultumirea, fie sa va ceara anumite sfaturi.

Pentru a stabili o conexiune stransa cu publicul dumneavoastra, este esential sa raspundeti in timp util la astfel de mesaje, indiferent de continutul mesajului. Desi va veti lovi si de critici, va sugeram sa va pastrati calmul si sa raspundeti intr-o maniera eleganta si concisa. Cu siguranta veti fi apreciat!

La finalul articolului 

Marketingul prin intermediul retelelor de socializare este una dintre cele mai incercate metode, insa, si aceasta are nevoie de sprijinul unui specialist. Daca inca nu ati descoperit persoana potrivita, agentia SEO ProjectMedia va pune la dispozitie o intreaga echipa, care se va ocupa nu doar de promovarea afacerii, dar si de optimizarea site-ului.

Astfel, nu doar ca veti veni in atentia publicului, dar veti obtine si un site potrivit, sanatos din punct de vedere tehnic si gata sa fie apreciat de oricine. Sunteti pregatit sa ajungeti in top?

Leave a Reply