Iata ce trebuie sa stii daca vrei sa faci optimizare SEO !

Mai intai de toate, trebuie precizat faptul ca SEO este un acronim provenit de la expresia Search Engine Optimization, care inseamna optimizare pentru motoarele de cautare.

Rolul acestui proces de optimizare seo este acela de a ajuta un site sau un blog sa aiba o foarte buna pozitionare in paginile cu rezultate ale motoarelor de cautare (Google, Yahoo, etc).

Mai trebuie iarasi amintit faptul ca efectele actiunilor expertilor seo nu se vor vedea intr-o zi sau doua, insa aceste actiuni vor avea efect pe termen lung, ceea ce face ca practice seo sa fie o investitie pe termen lung.

Ei bine, daca vrei sa inveti sa faci optimizare seo, poti lua lectii optimizare seo de la specialisti, sau poti sa gasesti mai multe ghiduri in mediul online, care iti vor putea fi de ajutor.

Primul secret pe care trebuie neaparat sa il cunosti atunci cand vrei sa incepi sa faci optimizare seo, este acela ca ai nevoie de un domeniu propriu dar si de hosting. Inainte insa de a alege un domeniu, trebuie sa stii exact ce ai de gand sa publici pe blog, si spre ce categorie de oameni se va indrepta blogul sau site-ul tau.

Atunci cand faci optimizare seo, trebuie sa fii cat mai nisat posibil, pentru a avea succesul dorit, asa ca daca ai cunostinte intr-un anumit domeniu, ar trebui sa te axezi strict pe acel domeniu, iar astfel vei avea sanse mari sa ajungi cel mai bun din nisa respectiva. Acest lucru te va putea pune in contact cu diferiti comercianti, care te pot recompensa financiar daca scrii despre produsele lor.

In momentul in care creezi continut, ar trebui ca acesta sa fie de cea mai buna calitate, sa nu contina greseli gramaticale sau greseli de ortografie, astfel incat oamenii in momentul in care vor accesa site-ul sau blogul unde se afla continutul realizat de tine, sa isi poata rezolva problemele cat mai rapid.

Pe langa adaugarea textelor unice, ar mai fi indicat sa postezi si imagini reprezentative sau materiale video. Aceste detalii pot sa ajute foarte mult vizitatorii in cautarile lor.

Un sfat foarte util iarasi de care trebuie sa tii cont, este acela ca trebuie in mod obligatoriu atunci cand faci optimizare seo, sa faci pluginuri SEO, iar daca ai bloguri pe platforma WordPress, atunci ar fi indicat sa instalezi unul din cele doua pluginuri: Yoast SEO sau All in One SEO Pack.

Ei bine, acestea ar fi cele mai importante sfaturi seo in cazul in care iti doresti sa ai un blog de success.

Asa dupa cum am mai spus, poti lua lectii de la specialistii seo, sau poti cumpara si invata unul sau mai multe ghiduri care te pot invata sa faci optimizare seo, insa indicat ar fi sa porti cat mai multe discutii si cu consultantii seo.

Un consultant seo iti poate fi de mare ajutor, datorita faptului ca el iti poate oferi cele mai utile sfaturi care te vor putea ajuta sa iti desfasori activitatea.

Leave a Reply