Atunci cand va ganditi la un design interesant si atragator intr-o locuinta, atunci, cu siguranta ca bucataria este prima care va rascoleste mintea.
Se spune ca bucataria este inima unei case, dar este si locul cel mai utilitar dintr-o locuinta, atunci cand vine vorba sa alegem mobila bucatarie si aparatele electrocasnice care sa se potriveasca in ea. La urma urmei, ce noutati pot aduce niste rafturi sau corpuri supraetajate, intr-o bucatarie?
De la bucatariile cu corpuri ascunse ori incorporate in pereti, pana la cele moderne si extinse, sunt o multime de idei de design care sa va transforme acest loc intr-unul atragator si util totodata.
Iar pentru un designer cu viziune, bucataria este locul ideal in care sa te joci cu ideile vechi pentru a le readuce la viata sau a le inlocui cu solutii mai noi. Iar unele dintre concepte sparg de-a dreptul regulile, aratand super-trendy si modern.
Un concept unic, brevetat de Antoine Lebrun ,reprezinta mai mult decat lasa ochiului sa se vada. Atunci cand este de sine statatoare, intr-un spatiu inchis, pare o bucatarie obisnuita, cu o multime de corpuri si de ghivece cu plante crescand in sus, spre tavan.
Atunci cand este deschisa insa, aceasta dezvaluie un spatiu de lucru generos, cu zona pentru gatit, cuptor si chiuveta. Aceasta bucatarie vine insa cu un secret foarte bine pastrat.
Acele plante care cresc in partea de sus produc un curatator natural care va ajuta la spalarea intregii suprafete. Nu va planificati insa achizitia unei asemenea bucatarii prea curand.
Antoine Lebrun a conceput deocamdata acest design pentru a pune in aplicare niste idei indraznete, care nu vor deveni realitate in bucatariile actuale decat, poate, in 5 sau 10 ani.
Bucataria eco a fost conceputa cu intentia de a face din acest loc unul mult mai durabil, care sa consume cat mai putina energie posibil.
Ansamblul ofera un cuptor inteligent, care citeste codurile de bare de la produsele semipreparate (ambulate corespunzator, desigur), pentru a gati mancarea intr-un mod cat mai eficient.
Masa de luat cina integrata ofera un blat reversibil, care ascunde pe partea cealalta un suport si scurgator pentru vase.
Si, cel mai surprinzator dintre toate, ansamblul contine un spalator de vase incorporat, care recicleaza apa consumata, reducand astfel in mod drastic consumul.
Atunci cand ai o bucatarie micuta, crearea unui spatiu de lucru cu dubla destinatie, poate da impresia unui spatiu mai mare si mai functional decat in cazul unei bucatarii dotate cu ambele optiuni.
Din acest motiv, bucatariile modulare pot da nastere la idei indraznete, care va ofera tot ce aveti nevoie intr-un spatiu compact.