Învață despre yoga la Studioul Nirvana Yoga din București

Sistemul Nirvana Yoga este un sistem complet și este darul Sfinției Sale Guru Madhavacharyan către lume. Acest sistem a fost dezvoltat în urma a peste 40 de ani de cercetări științifice în domeniul yoga.

Nirvana Yoga este bazată pe 5 piloni de dezvoltare a sufletului, a minții și a corpului unei persoane, acești 5 piloni reprezentând, de fapt, cele 5 faze de transformare ale sufletului care călătorește spre Nirvana.

Nirvana semnifică uniunea dintre sufletul individual și energia universală, Dumnezeu.

Înțelesul cuvântului yoga vine din limba Sanskrită și înseamnă „uniune” sau „contopire”. Această uniune la nivel energetic permite purificarea energiei negative și a energiei de boală.

Această purificare este esențială pentru o viață și o existentă armonioasă.

Contopirea dintre suflet și energia universală se face treptat; în prima fază are loc contopirea fizică, apoi contopirea corpului energetic și apoi cea a sufletului.

Ce cursuri de yoga poți practica?

În sistemul Nirvana Yoga avem etape diferite de practică:

  • Practica de mantre
  • Kalkareiki
  • Salutările Soarelui
  • Asane
  • Kriya
  • Mudre
  • Prayanama
  • Meditație
  • Conștiința corectă – cunoaștere și înțelepciune

Învață despre mantre

Mantrele sunt sunete puternice și cuvinte care sunt cântate într-un anumit ritm și cu o anumită intonație.

Vibrațiile sunetelor ale acestor mantre puternice vor stimula centri energetici din corp, minte și suflet.

Vor permite un flux de energia forței vieții în canalele de energie și astfel vor rezulta în transformare pozitivă.

Kalkareiki – tratament cu energia forței vieții

Kalkareiki este tratamentul cu energia forței vieții. Prin inițiere primim binecuvântarea de a folosi energia Maestrului întru vindecarea noastră.

Salutul soarelui – posturi de yoga în flux

Salutul Soarelui constă într-o serie de posturi de yoga combinate științific astfel încât să aducă mintea, corpul și sufletul în ritmul natural.

Asanele – posturi din yoga

Asanele sunt eficiente în a trata diferitele boli ale corpului fizic, ajută la menținerea sănătății mentale și cresc stamina – rezistența corpului fizic.

Sunt, de asemenea, eficiente în a stimula canalele de energie din corp.

Ele ajută la creșterea puterii de concentrare, la creșterea nivelului de conștiință, susțin memoria și funcționarea corectă a tuturor sistemelor de organe din corp.

Cursurile de yoga oferă practica de kriya yoga

Kriya sunt tehnicile potrivite pentru a repara defectele în fluxul de energie și pentru a diminua dezechilibrele legate de canalele de energie și manifestate în corpul fizic, corpul energetic și corpul astral.

Ele sunt menite să purifice, dar și pentru procesul de energizare.

Ce sunt mudrele?

Mudrele pe care le arătăm în plan fizic sunt expresia forței de acțiune din corpul energetic. Prima oară, mudra se întâmplă la nivel energetic și apoi ea este arată fizic.

De exemplu, Shakti Mudra – energia circulă în formă de stabilitate, curaj, determinare și înțelegere completă.

Noi arătăm mudrele în timpul practicii pentru a ne ajuta conștient să manifestăm caracteristicile acelui nivel de energie.

Pranayama – tehnici de respirație în yoga

Pranayama este controlul asupra energiei forței vieții prin controlul asupra respirației.

Practica se face prin concentrarea pe respirație.

Prin practica de pranayama, o cantitate mai mare de energia forței vieții intră în corp, în fiecare celulă, de acolo la creier și în toate sistemele din corp.

Cum te ajută practica de meditație?

Meditația este cea mai importantă sadhana din sistemul Nirvana.

Este o practică complet concentrată spre interior.

Meditația este o tehnică importantă care ne ajută să ne cunoaștem pe noi înșine prin a-l cunoaște pe Dumnezeu. Pentru a ne cunoaște, trebuie să ne aducem atenția spre interior.

Ce este cunoașterea corectă în Nirvana Yoga?

Conștiința corectă este obținută prin primirea de cunoaștere și înțelepciune în fiecare etapă de dezvoltare. În sistemul Nirvana, fiecare suflet este ghidat către scopul final – Nirvana.

În fiecare fază a călătoriei sale, Guru oferă cunoașterea potrivită la momentul potrivit. Datorită practicilor și a fazelor de dezvoltare, în fiecare suflet iau naștere multe întrebări.

Darul lui Guruji către suflete este acela de a le da răspunsul corect la momentul potrivit și de a-I ghida întotdeauna ca să poată rămâne pe cărarea către Nirvana.

Studioul Nirvana Yoga este situat în București, pe Strada Batiște, nr 28, din Sectorul 2.

Cursurile de yoga sunt susținute în grupe de 4 – 6 participanți, oferind un mediu calm, aerisit și intim pentru a învăța practica de yoga și a simți beneficiile unei vieți în armonie, de la interior la exterior.

Leave a Reply