Telefoanele reconditionate ofera posibilitatea celor cu buget redus sa isi achizitioneze telefonul la care au visat la un pret mai mic. Termenul de telefon reconditionat este insa folosit in mod diferit de diversi comercianti de electronice si electrocasnice, astfel ca in randurile ce urmeaza vom incerca sa explicam ce este un telefon reconditionat si sa aflam daca merita sau nu investitia un astfel de produs.
Un telefon reconditionat poate fi un telefon ce a fost desigilat la ajungerea in depozit de catre comerciant pentru a testa functionarea acestuia. La sosirea fiecarui lot de telefoane de la fabrica, o procedura de testare este necesara pentru a se asigura ca lotul este in stare buna de functionare si poate fi scos la vanzare. Astfel, sunt alese la intamplare cateva produse si testate de catre comercianti.
Aceste produse pot fi ulterior resigilate si scoase la vanzare insa nu mai pot fi vandute cu titlul de produs nou, astfel ca vor beneficia de un pret redus desi au fost folosite doar pret de cateva minute. In cazul in care prin manipularea incorecta in timpul testarii sau a transportului apar mici defecte, comerciantul are obligatia de a le mentiona pe pagina produsului pentru ca cel ce il achizitioneaza sa efectueze tranzactia in cunostinta de cauza.
Aceste defecte nu pot fi insa majore. Nu veti gasi de exemplu un iPhone 7 Plus la vanzare ca produs resigilat ce necesita inlocuire display iphone 7 Plus dar puteti gasi unul ce prezinta zgarieturi usoare pe suprafata carcasei.
Telefoane resigilate sunt considerate si cele ce au fost returnate de clienti in perioada imediat urmatoare dupa achizitie. In cazul achizitiilor online dar si offline clientii beneficiaza de o perioada ce poate varia de la 14 zile pana la 30 sau 60 in care pot returna produsul daca acesta indeplineste o serie de conditii iar suma achitata i se va restitui.
Exista numeroase motive pentru care clientii pot alege sa returneze produsul, acest lucru neinsemnand ca produsul nu a fost unul bun sau de calitate. Toate aceste telefoane sunt verificate in urma returului pentru a verifica conformitatea lor iar in cazul in care necesita reparatii acestea sunt efectuate de catre personalul specializat.
Telefoanele pot fi ulterior scoase la vanzare dar nemaifiind noi vor beneficia ca si in primul caz de o reducere de pret, desi este posibil ca telefonul pe care il cumparati in acest fel sa fi fost folosit doar cateva minute sau ore de clientul anterior inainte de a fi returnat.
Din pacate acest tip de telefoane nu poate beneficia in general (desi exista comercianti care fac exceptii in acest caz astfel ca este recomandat sa cititi cu atentie politica site-ului sau magazinului de unde faceti achizitia) de garantie extinsa sau asigurare, insa beneficiaza de asigurarea obisnuita pe care ar avea-o si produsul achizitionat nou (12 sau 24 de luni, in functie de politica comerciantului si modelul ales) astfel ca orice defect ar avea va fi reparat ca in cazul unui produs nou.
In concluzie, telefoanele reconditionate pot reprezenta o optiune viabila pentru cei cu buget redus insa necesita o informare atenta in prealabil pentru a se asigura de siguranta achizitiei.