Liz- floare de colt. Colt de blog.

Stii cum miauna o pisica rea? Miam – Miam!

Nu tu, nu-s rea. Sunt breaza. Ti-as incanta in fiecare zi ochiul tau norocos cu doua- trei cuvinte faine. Poate esti putin speriat ca BadPisi se-nfrateste cu ardelence, asa ca, sa te linistesc, iti dau asta:

Ma cheama Bucur, din neam de cioban stramosesc. Sunt de pe plaiuri ardelene, dar habitez aci, in capitala. Ma bucur si-n acte, ma bucur si-n real.

Is o faina. De ma duci la Targul de fete de pe muntele Gaina, se-nghesuie ficiorii pe langa mine. Cu avutie, cu galbeni, cu bucate, cu turme, cu din astea. Si sa ma vezi portu’ cu cat drag il port, cu cata mandrie de fata mare si crescuta de parinti sa pot umbla prin sat cu capu’ sus. L-am ascultat pe mosu’ cand mi-o zis ” Tu dora tu, sa-ti porti cinstea si omenia, sa nu-ti fie rusine cand mergi pe ulita” . Asa am facut, sa ma tina sfantu’ sanatoasa si va tina pe toti numa’ tot intr-o voiosie si-ntr-un noroc.

O sa-ti enumar niste chestiuni despre bucurosenia mea, pentru a evita lungitu’ tipic ardelenesc.

*Sunt crescuta de o practicanta ortodoxa, si lucru’ asta m-o facut fix spirituala.

*Am parul cret, ca am stat la mama in burta mai mult decat trebuia. Stie toata lumea, ca atunci cand te imbaiezi indelung, iti rezulta niste destiute ( degete pentru hai de nu cunosc) crete, crete, de mai ca nu le-ai pupa. No, exact dupa principiul asta is io creata.

*Sunt conservatoare, inca mai cred in principii batranesti. Bine, in ciuda “invechitului” ca atitudine, in care ma lafai, nu ma pot mandri c-o sa port o rochie alb imaculat cand m-oi marita.

* Ma visez o Regina Maria. Ea e exemplu cel mai potrivit pentru a descrie femeia ideala. Sa n-aud c-o fost necinstita de nu stiu ce mari sefi ai Europei, ca dau cu piatra.

* Vorbesc pana la epuizarea celorlalti. Fiind un vampir energetic, prin cascada de cuvinte ce-mi curge din gura le deschid supapele vulnerabililor. De-aia cand ma cauti, vioaie ma gasesti. Dar pentru ca sunt marinimoasa, pe care-l vad amarat si vai de capu’ lui, il incarc de la mine. Am o gramada de prelungitoare in acest fel.

* Nu te supara pe mine ca-s nationalista locala. Stie toata lumea ca dincolo de Carpati, alta-i viata.

Incetez a ma lauda , ca tocmai ce mi-a ramas un puf in gat. De la umflatu’ propriu in pene. Hai no, nu te prosti, am nasu’ cu varfu-n jos. Imi ramane in fiecare zi nisip, pietris, cioburi si gunoi intre degetele piciorului. Sunt pe pamant. Ca-mi port capu-n aer, asta-i altceva. Ii la moda de cand o facut Dumnezeu unicul pamantu’.

Imi pun pripon aici, de-i cu voie de la Sefa si Doamne-ajuta!

Țucu-va ochii !

Leave a Reply