Metoda de reparatie a telefoanelor in 2020

Telefoane intre ele difera destul de mult, fiecare are interfata proprie. Totusi, cand vine vorba de a merge la un service pentru o reparatie, nu trebuie sa te grabesti si sa alegi primul service care iti este in drum. Service-ul gsm trebuie ales in functie de ce tip de telefon ai, adica IOS sau Android, pentru ca sunt diferite, au piese diferite. Daca nu sti care este cea mai buna metoda de reparatie pentru telefonul tau, te invit sa urmaresti randurile de mai jos pentru a afla.

Daca ai un IOS este foarte important sa stii ca ele sunt telefoane destul de pretentioase si de sensibile si nu este bine sa duci un Iphone la reparat la orice service. Pentru a fi sigur ca telefonul tau va beneficia de cele mai bune piese si ca reparatia va fi de calitate, este bine sa il duci la un service gsm special conceput pentru reparatii de Iphone. Daca il duci la un service universal, exista posibilitatea sa nu fie pe stoc piesa de care ai tu nevoie, iar reparatia sa dureze mai mult decat la un service special pentru Iphone. Asa ca, daca ai un Iphone 8 Plus la care ti s-a spart display-ul, trebuie sa mergi la un service unde se face doar reparatii la Iphone pentru a se inlocui sticla la Iphone 8 Plus. Service-urile universale este posibil sa nu aiba sticla pe stoc si va dura mai mult. 

La telefoanele Android lucrurile sunt mai simple. Acestea nu sunt atat de pretentioase si de sensibile ca Iphone-urile si pentru reparatii se poate merge la service-uri universale, care se gasesc destul de usor. 

Aceasta metoda se aplica doar celor care se pricep, care au instrumentele si piesele necesare pentru o reparatie. Daca o reparatie este minora, poti sa repari tu telefonul de acasa, fara sa mai platesti la service. Dar doar daca te pricep si ai tot ce este necesar. In caz contrar, se pot produce consecinte destul de grave, pentru ca telefoanele au unele piese sensibile care nu trebuiesc atinse, iar daca le-ai atins din nepricepere, va trebui sa mergi la service doar ca vei plati 2 reparatii in loc de una singura. Asa ca, daca nu te pricepi, mai bine mergi direct la service. 

Pentru cei norocosi care inca au telefonul in garantie si li s-a stricat, nu mai trebuie sa plateasca nimic daca merg la companie cu bonul si certificatul de garantie, pentru ca vor fi costurile suportate de catre companie. 

Acestea fiind spuse, daca ai un Iphone este bine sa mergi la un service gsm specializat pentru reparatii Iphone si daca ai un Android poti sa mergi la service-uri gsm universale. Indiferent de ce tip de telefon ai, daca nu te pricepi si nu ai obiectele necesare pentru reparatie, nu incerca sa repari telefonul de acasa. Cei care au telefonul in garantie se pot bucura de o reparatie gratis in baza bonului si a certificatului de garantie.

Leave a Reply