Modernismul și dezastrul din bucătărie. Cum am reușit să-i ofer copilului meu tortul perfect, chiar dacă sunt antitalent

Viaţa este o experienţă. Fiecare zi vine cu situaţii neaşteptate care te determină să iei anumite decizii, să te autodepăşeşti, să înveţi ceva nou care te va ajuta din acel moment încolo. Totul trebuie privit ca o lecţie. Învăţăm din succese, dar cel mai mult învăţăm din greşeli.

Nimeni nu-şi doreşte să dea greş, mai ales atunci când vine vorba de cei dragi. Ne dorim mereu să-i surprindem, să-i facem să zâmbească. Pe scurt, să fie fericiţi. Uneori totuşi, de la intenţie până la rezultat lucrurile…să zicem doar că evoluează în alte direcţii decât cele dorite.

Pofta vine mâncând, dar talentul…nu

O să vă spun povestea mea. Sunt Andra, am 32 de ani şi am un băieţel, Cezar, în vârstă de 6 ani. Deşi poate părea că aceste informaţii nu spun mare lucru, uneori simt că viaţa mea e un satelit gravitând în jurul vieţii lui. Doar gândindu-mă la el mă cuprinde un sentiment de iubire pe care nu-l pot descrie. Pe care nu îl poţi simţi până nu ajungi să fii tu însăţi mamă.

Îmi doresc doar ce e mai bun pentru Cezar. Însă nu am fost niciodată pricepută la treburile casnice. Îmi amintesc mereu amuzată cum îmi spunea mama ori de câte ori încercam să trebăluiesc prin casă că îi e milă de bărbatul care o să mă ia. Am avut noroc cu Dan, soţul meu, care e o fire mult mai practică şi m-a ajutat şi înţeles mereu.  Cea mai mare problemă a mea a fost gătitul. Oricât de mult încercam, preparatele mele nu se apropiau deloc de rezultatul dorit. Noroc cu pachetele de la mama şi cu mâncarea de la cantina de la colţ, că altfel…

Totuşi mi-am dorit mereu să devin mai pricepută în bucătărie. Şi am tot exersat şi încercat, până când am ajuns aproape de ceea ce îmi doream. M-am entuziasmat când i-am servit lui Dan prima oară cina, o friptură la cuptor în care mi-am pus toată speranţa şi priceperea. Şi a ieşit! M-am bucurat atât de tare încât am decis să pregătesc şi un tort pentru ziua lui Cezar, care împlinea 5 ani curând.

Opreaţiunea „Tortul lui Cezar”

Zis şi făcut. În seara de dinaintea zilei lui de naştere, după ce am străbătut internetul în lung şi-n lat după reţeta perfectă, m-am decis asupra unui tort. M-am apucat de treabă. Am adunat ingredientele şi am început, urmărind instrucţiunile. Lucrurile mergeau bine, compoziţia avea o aromă plăcută care umplea bucătăria. Entuziasmul meu creştea odată cu fiecare instrucţiune depăşită.

Toată această simfonie cofetărească a luat o turnură neplăcută când am scos blatul din cuptor, care arăta a orice, doar a blat nu. În acel moment, am simţit că mă cuprinde disperarea. Am vrut să-i fac o surpriză celui mic şi uite ce a ieşit. Era ora 10 seara şi aveam un tort necomestibil. Indiferent de cât de bună era crema, nu putea sta în aer. Am fost dezamăgită şi am căutat soluţii. De alt tort nu mai avea nici vreme şi nici curaj să mă apuc.

Soluţia a venit tot din partea lui Dan, care a dat o comandă de tort online. Am simţit că mi s-a luat o piatră de pe inimă. Nu îmi doream să îl las pe Cezar fără tort de ziua lui şi soluţia găsită de soţul meu m-a salvat. A doua zi, tortul a venit şi ne-am putut bucura împreună de aniversarea băieţelului nostru, care a fost foarte încântat de surpriză.

Cu siguranţă mulţi dintre voi au trecut printr-o experienţă asemănătoare. Dar nepriceperea nu trebuie niciodată să ne împiedice să-i facem fericiți pe cei apropiați. Atâta timp cât există intenţia de a transforma o zi importantă într-o amintire de neuitat, există soluţii care să vină în ajutorul oricui.

Dacă te regăseşti în situaţia mea, poţi da o comandă de tort în Bucureşti la edulce. Edulce este o cofetărie online unde cu siguranţă vei găsi ceva pe gustul tău. Ei pot oferi orice tort la comandă în Bucureşti direct la uşă, cu livrare gratuită. Şi poţi comanda oricând, la orice oră. Dacă bucătăria este un teritoriu misterios pentru tine, lasă lucrurile în seama profesioniştilor. Ţie îţi rămâne doar să te bucuri de momentele petrecute cu cei dragi.

Leave a Reply