O poveste in fiecare gura de cafea sorbita – cestile de portelan

Ma enerveaza teribil cand observ ca oamenii aleg sa isi bea cafeaua pe fuga, de la niste coffee-shopuri care se gasesc la orice colt de strada. Nu ma deranjeaza doar faptul ca nu se mai acorda timp savurarii acesteia, ci si recipientele din care se consuma efectiv.

Foarte multi nu mai cunosc gustul cafelei baute dintr-o cana din portelan, pentru ca au ajuns sa o consume din cani sau pahare de unica folosinta, create din plastic sau hartie.

In plus, pretul unui asemenea tip de cafea mi se pare nejustificat. Si pentru ca sunt o adevarata romantica, o sa spun drept ca o cafea, numai daca este bauta dintr-o ceasca de portelan, imi poate spune o poveste.

Dimineata, cand imi savurez cafeaua, imi place sa cred ca imi reincarc bateriile fizicului, cat si psihicului. De multe ori mi s-a intamplat sa ma cufund in ganduri de tot felul, in timp ce aveam cateva cesti de cafea din portelan intinse in fata mea, iar licoarea calda rezultata din boabele de cafea imi tot facea cu ochiul.

De multe ori insa am nenorocul sa fiu pe fuga si sa trebuiasca sa imi cumpar cafeaua (stiu, sunt vinovata de acest lucru).

Si atunci parca ma simt goala, lipsita de continut si de personalitate, intocmai ca paharul de unica folosinta din care beau cafeaua. Nu spun ca as fi o fiinta pretentioasa, dar am nevoie de inspiratie ca de aerul pe care il respir.

Din pacate, produsele de unica folosinta realizate in masa parca ma ofilesc pe dinauntru. O zi inceputa fara o cafea de calitate, savurata dintr-o ceasca de cafea, imi pare ratata din start.

In plus, dupa ce am reusit sa imi gasesc furnizorul ideal de ceai si cafea, plus accesorii destinate prepararii si servirii produselor, parca ma simt si mai implinita. Stiu doar ca trebuie sa accesez site-ul Livada cu Ceai si o sa gasesc tot ce am nevoie, cu un singur click.

De exemplu, ultima achizitie de acest fel pe care am facut-o de pe respectivul site este un set de cesti de cafea din portelan, foarte aspectuoase de altfel.

Pe site se vinde numai cate o cescuta, completata de farfurie, dar eu am insistat ca vreau sa am o adevarata colectie de acest fel, asa ca am 5, ca sa fie. In plus, nici nu aveam cum sa rezist tentatiei sa nu imi iau mai multe cescute de acest fel.

Verdele in combinatie cu alb mi s-a parut dintotdeauna o alegere potrivita. Apoi, apreciez enorm bogatia detaliilor existente la nivelul ramurii de maslin. Imi creaza impresia ca m-as uita pe un atlas botanic, creat de un pictor renumit.

Apoi, oricat de urata ar fi vremea, cand imi savurez cafeaua dintr-o asemenea ceasca, ma simt de parca as fi undeva intr-o tara mediteraneana, departe de frigul neiertator.

Cum as putea sa spun nu unei asemenea cesti de cafea din portelan, in detrimentul uneia de unica folosinta? Pentru mine, o bautoare de cafea care se respecta, ar fi o adevarata blasfemie si, in primul rand, nu as respecta calitatea cafelei pe care o consum.

Leave a Reply