Persoanele importante in promovare si tehnici de promovare utilizate

In momentul in care tot ce vrei este sa inveti cum sa te promovezi online ar trebui sa stii ce este publicitatea online, si de aceea iti prezentam cele mai importante persoane care activeaza in acest domeniu precum si tehnicile de baza.

Specialist in marketingul de continut

KPI-uri principale: Timp pe pagina, trafic general pe blog, abonati la canalul YouTube

Specialistii in marketing de continut sunt creatorii de continut digital. Ei urmaresc frecvent calendarul de bloguri al companiei si vin cu o strategie de continut care include si videoclipul. Acesti profesionisti lucreaza deseori cu persoane din alte departamente pentru a se asigura ca produsele si campaniile lansate de companii sunt sustinute cu continut promotional pe fiecare canal digital.

Manager social media

KPI principale: Urmareste, Posteaza, Actioneaza

Rolul unui manager de social media este usor de dedus din titlu, dar care sunt retelele sociale pe care le administreaza pentru companie depind de industrie. Mai presus de toate, managerii social media stabilesc un program de postare pentru continutul scris si vizual al companiei. Acest angajat ar putea, de asemenea, sa lucreze cu specialistul in marketingul de continut pentru a dezvolta o strategie pentru continut conform careia sa poata posta in fiecare retea sociala.

Coordonator de automatizare a marketingului

KPI principale: Rata de deschidere a e-mailului, rata de clic a campaniei, rata de generare a traficului (conversie)

Coordonatorul de automatizare a marketingului ajuta la alegerea si gestionarea software-ului care permite intregii echipe de marketing sa inteleaga comportamentul clientilor si sa masoare cresterea afacerii lor. Deoarece multe dintre operatiunile de marketing descrise mai sus pot fi executate separat unele de altele, este important sa existe cineva care sa poata grupa aceste activitati digitale in campanii individuale si sa urmareasca performanta fiecarei campanii.

Marketing Inbound vs. Digital Marketing

La suprafata, cele doua par asemanatoare: ambele apar in primul rand online, si ambele se concentreaza pe crearea continutului digital destinat oamenilor. Deci, care este diferenta?

Termenul “marketing digital” nu face diferenta intre tactici de marketing push si pull (sau ceea ce am putea numi acum metode “inbound” si “outbound”). Ambele pot totusi sa cada sub umbrela marketingului digital.

Tactica digitala outbound urmareste sa puna un mesaj de marketing direct in fata cat mai multor persoane in spatiul online – indiferent daca este relevant sau binevenit. De exemplu, anunturile cu bannere sclipitoare pe care le vedeti in partea de sus a mai multor site-uri web incearca sa impinga un produs sau o promotie catre persoane care nu sunt neaparat pregatite sa o primeasca.

Pe de alta parte, comerciantii care folosesc tactici inovatoare digitale utilizeaza continut online pentru a-si atrage clientii vizati pe site-urile lor prin furnizarea de bunuri care le sunt utile. Unul dintre cele mai simple si inca cele mai puternice active de marketing digital de intrare este un blog, care permite site-ului dvs. sa profite de termenii pe care clientii dvs. ideali il cauta.

In cele din urma, marketingul inbound este o metodologie care utilizeaza activele de marketing digital pentru a atrage, a angaja si a incanta clientii online. Marketingul digital, pe de alta parte, este pur si simplu un termen umbrela pentru a descrie tactici de marketing online de orice fel, indiferent daca sunt considerate ca fiind intrari sau iesiri.

Leave a Reply