Plaje frumoase de vizitat in Parga, oraselul pitoresc din Epirus

Spre deosebire de alte destinatii specifice Greciei pentru vacanta, Parga nu este o insula, ci un mic oras pe malul Marii Ionice, in regiunea Epirus. Totusi, acest loc este atat de pitoresc incat se poate usor confunda cu un peisaj de pe insulele grecesti, ceea ce il face un loc minunat pentru vacanta. Daca vrei sa iti petreci urmatoarea vacanta relaxandu-te la soare pe plajele din acest oras fabulos, atunci trebuie sa gasesti oferte Grecia Parga care sa ti se potriveasca. Iata cateva dintre cele mai frumoase plaje:

Krioneri

Aceasta este plaja principala din Parga si se afla la doar cativa metri de centrul oraselului, ceea ce inseamna ca ai acces la restaurante, terase si magazine. Aceasta plaja e ideala atunci cand vii in Parga pentru o vacanta cu familia, este genul de plaja alomerata si mai putin linistita decat celelalte.

Lichnos

Inca o plaja foarte populara, la doar 4 kilometri de Parga ofera turistilor peisaje spectaculoase. Apa de un albastru vezrui se imbina perfect cu verdele vegetatiei, formata in mare parte din maslini.

Agios Sostis

Aceasta plaja este una izolata, dar tocmai de aceea este perfecta pentru cei care cauta linistea si relaxarea. Mai poti practica aici si sporturi nautice. Tot ce trebuie sa faci ca sa ajungi aici din Parga este sa iei o barca. Poti sa ajungi aici si pe drum, insa este mai dificil deoarece drumul nu este prea bun.

Agio Iohannis

O alta plaja pe care te poti relaxa este Agio Iohannis. Plaja e una mica, stancoasa si inconjurata de munti. E situata la doar 6 kilometri de Parga si e ideala pentru relaxare si inot.

Sarakinikio

Poti sa ajungi aici in diferite moduri: cu taxiul, cu masina sau cu barca. Cu barca se pleaca din portul oraselului Parga. Numele plajei a fost dat, conform unei legende, dupa piratii Sarakini care au naufragiat aici. Acest loc e linistit si e potrivit pentru pescuit sau sporturi nautice.

In general, plajele din Parga sau din apropiere au pietricele atat in nisipul uscat, cat si in cel din apa. Intrarile in apa nu sunt intotdeauna foarte line. Ba chiar, in unele locuri intrarea in apa e abrupta, nefiind recomandat in acest caz sa intre copiii in apa. Se recomanda incaltarile pentru protejarea picioarelor si mai mult confort.

Leave a Reply