Plita incorporabila – care model este potrivit nevoilor tale?

Cat de mult conteaza sa stii cum se clasifica plitele incorporabile si care sunt trasaturile definitorii ale acestora? Cu inductie, electrica, ceramica sau pe gaz? Ce rol joaca acest criteriu in ceea ce priveste performanta pe care o ofera produsul electrocasnic si consumul sau?

Trebuie sa alegi ceea ce ti se potriveste si in functie de versatilitatea pe care ti-o ofera in ceea ce priveste vasele in care vei putea gati. De asemenea, daca te intereseaza o plita economica, este important sa cunosti si care sunt recipientele pe care le poti folosi.

Date tehnice ale plitelor incorporabile

1# cat de eficient este modelul de plita pentru care ai optat?

Marea majoritate opteaza pentru plitele care functioneaza prin inductie, pentru ca randamentul pe care il ofera ar fi cel mai satisfacator. Deseori modelele care functioneaza pe gaz nu reusesc sa elibereze caldura astfel incat recipientele sa o preia fara a face risipa.

Se considera ca inductia reprezinta tehnologia cea mai eficienta pentru incalzirea vaselor metalice. Nu doar ca plita va consuma mai putina energie, dar si caldura risipita va fi intr-o cantitate mai mica.

2# ce dimensiuni are plita ideala?

Daca te intereseaza un model incorporabil, afla ca in prezent marea majoritate a producatorilor le realizeaza dupa dimensiunile mobilei pentru a fi usor de montat si intrebuintat. In general latimea pe care o au acestea este direct proportionala cu numarul de arzatoare sau de functii.

3# ce consum energetic are plita incorporabila?

Indiferent daca te orientezi dupa o plita incorporabila Whirlpool sau un producator diferit cunoscut la nivel de tara, trebuie sa te interesezi si in privinta acestui aspect. Atunci cand caldura ajunge direct la vasul pe care doresti sa il incalzesti, in mod clar ca va scadea si timpul necesar pentru asta. Deci ai parte de timp eficientizat si o utilizare pe masura.

4# cum trebuie sa ingrijesti plita pentru o intrebuintare de durata?

Pentru a te bucura de aceasta pentru cat mai mult timp, este necesar sa:

  • Ai grija sa inchizi mereu arzatoarele dupa folosire;
  • Cureti suprafata acestea de fiecare data cand este necesar;
  • Supraveghezi orice vas pe care il folosesti atunci cand plita functioneaza;
  • Alimentezi plita de la o sursa destinata folosirii numai pentru acest electrocasnic;
  • Montarea a fost realizata de o persoana cu experienta si au fost urmati toti pasii aferenti.

5# care sunt principalele functii ale unei plite incorporabile?

Pentru inceput te intereseaza puterea termica a plitei. Exista modele ce includ arzatoare ale caror putere poate fi controlata in mod individual prin intensificarea focului produs sau prin reglarea temperaturii.

Sigur vei vrea ca timpul necesar pentru curatare sa fie unul cat mai redus. In acest sens, un model cu elemente detasabile este de preferat. Astfel, vei putea inlatura butoanele, arzatoarele, sau gratarele dupa bunul plac.

Alimentarea cu electricitate este oprita in mod automat. Este o functie foarte convenabila pentru ca te ajuta sa economisesti. Cum functioneaza? De fiecare data cand arzatorul merge inutil, sursa de caldura este optima pentru a nu face risipa.

Vrei sa fii cat mai eficient la gatit? O plita cu aprindere electrica este ceea ce ai nevoie. Scanteia declansata prin apasarea butonului special aflat in dotarea plitei in acest scop va aprinde plita.

Alege plita potrivita nevoilor tale in functie de componentele si accesoriile incluse! Cea mai mare parte a plitelor au patru arzatoare, numite de asemenea zone de gatit. Marimea lor va determina si consumul. Daca vrei un model care sa includa gratar sau butoane pentru aprinderea fiecarui arzator depinde de preferintele tale.

In situatia in care esti interesat sa achizitionezi o plita incorporabila Whirlpool, iti recomand magazinul online demax.ro, in cadrul caruia gasesti o gama variata de produse electrocasnice ce prezinta un bun raport pret – calitate.

Leave a Reply