Rame ochelari de vedere – cum au evoluat si care au fost primele trenduri

Moda ochelarilor de vedere se poate schimba uneori chiar de la un sezon la altul. Dar se poate intampla, de asemenea, si sa ramana identica cativa ani la rand.

Gandeste-te ca ochelarii iconic Ray-Ban Aviator, de exemplu, au fost la moda zeci de ani. Si ce zici de ramele cu aspect de ochi de pisica care continua sa apara in mod regulat in ultimele tendinte de moda?

Pana sa ajungi sa poti cumpara Rame ochelari de vedere unisex Polar CLIP-ON 401 | 76/C au existat mai multe alte tipuri de rame si de trenduri in domeniu.

Ramele pentru ochelari au fost dezvoltate in forma lor actuala inca din 1930. La acea vreme, ochelarii nu erau cu adevarat spectaculosi: femeile purtau rame simple si rotunde, in timp ce barbatii aveau de ales dintre modelele de rame rotunde, color.

In urmatoarele decenii, au fost create ramele de ochelari clasice pentru barbati, in timp ce faimosul model ochi-de-pisica a aparut pentru femei, insa modificarile la acea vreme au fost putine. Moda adevarata a ochelarilor a aparut in anii 1970 si 1980.

Anii 1970 au fost o pura fericire pentru multi designeri de rame de ochelari: nimic din ce se crea in orice domeniu nu era prea excentric! Femeile aveau posibilitatea de a purta pantaloni, iar barbatii puteau opta deseori pentru imbracaminte si diverse accesorii in culori stralucitoare.

O evolutie majora a aparut astfel si in modelarea ochelarilor: femeile purtau rame uimitoare, supradimensionate. Barbatii, pe de alta parte, au ales modelul Aviator cu lentile fotochromice mai mari.

In anii 80, ramele doamnelor au devenit mai subtiri, insa lentilele mai mari. Ochelarii erau folositi astfel pentru a atrage atentia, pentru a cuceri privirile celorlalti.

Din acest motiv, cele mai multe rame au fost accesorizate cu diverse decoratiuni colorate. Aceasta tendinta a aparut si in colectiile barbatilor. De asemenea, acestia purtau ochelari mari – rame aproape supradimensionate – in culori metalice si dotati cu lentile in oglinda.

Dupa excentricitatea anilor 1970 si 1980, anii 1990 au fost marcati de o revenire la sobrietate, la un stil mai serios. Intr-adevar, ochelarii in culori uimitoare au dat drumul unor rame minimaliste.

Cele mai multe rame – atat pentru barbati, cat si pentru femei – au o forma ovala, ramele fiind mai ales de sarma. In plus, ochelarii din acel moment erau in mare parte foarte mici: inca iti mai amintesti de Spice Girls? Exact…

La inceputul secolului XXI, ramele dreptunghiulare erau la moda si pentru barbati, si pentru femei. Femeile cel mai adesea au optat pentru o rama de designer, iar barbatii au purtat pentru prima data asa-numitele “nuante de inchidere”, linii orizontale solide pentru un aspect luxaflex.

In prezent, ochelarii la moda sunt inspirati din tendintele din anii 1980, modelele fiind actualizate prin culorile moderne. Barbatii pot purta din nou rame creative si uimitoare. In plus, tendinta de epoca reapare in moda. Ramele doamnelor sunt minimaliste, exact ca in acea vreme, si prezinta culori pastelate frumoase pentru a atrage atentia.

Daca vrei cele mai bune rame de ochelari iti recomandam sa cauti in categoria rame ochelari de vedere Polar si vei gasi modele variate care te vor face sa te inragostesti de ele inca de la prima vedere.

Leave a Reply