Sfaturi pentru a alege incaltamintea copiilor

Atunci cand vine vorba sa ne alegem incaltamintea, totul este foarte simplu, pentru ca mergem in magazin, alegem pantofii sau adidasii care ne plac, selectam marimea potrivita, probam incaltarile si le cumparam daca marimea corespunde. Daca nu, alegem o marime mai mica sau mai mare. Totul este foarte simplu.

Atunci cand vine vorba insa despre alegerea incaltarilor pentru cei mici, pentru parinti aceasta poate fi o adevarata provocare, mai ales daca aleg sa cumpere incaltaminte de cea mai buna calitate de pe Giraffe Shoes.ro.

Parintii care intentioneaza sa aleaga incaltarile de pe Giraffe Shoes.ro pentru cei mici, trebuie sa tina cont de cateva detalii importante, pentru a face alegerea corecta, Iata care sunt cateva dintre acestea:

Varsta copilului

Este important sa abordati varsta copilului atunci cand alegeti pantoful corect pentru fiecare etapa a dezvoltarii piciorului sau. Cerintele de incaltaminte pentru sugari si copii mai mari sunt foarte diferite. Fiecare solicita diferite tipuri de incaltaminte si materiale necesare pentru a asigura cresterea si dezvoltarea sanatoasa a piciorului.

Sugarii

La inceputul vietii, bebelusii au oase extrem de moi in picioare. Acest lucru se datoreaza faptului ca in acest stadiu particular de dezvoltare picioarele lor contin mai mult cartilaj decat osul, care in timp fuzioneaza si se intareste in oasele adulte.

Prin urmare, picioarele delicate pentru bebelusi necesita sosete pentru copii sau pantofi moi. Acesti pantofi ar trebui sa aiba si o buna respirabilitate, deoarece picioarele sugarilor transpira de doua ori mai mult decat adultii.

Copii mai mari

Achizitionarea pantofilor potriviti pentru aceasta etapa de dezvoltare este esentiala la fiecare trei-patru luni. Pantofii trebuie sa aiba suficient spatiu pentru ca degetele de la picioare sa se miste confortabil, in timp ce sustin in continuare glezna. Amortizarea corecta a brantelor este o necesitate.

Marimea pantofului

Este important sa verificati in mod constant dimensiunea picioarelor in crestere ale copilului. Dimensionarea picioarelor pentru incaltaminte trebuie facuta la sfarsitul zilei, cand picioarele sunt cele mai umflate de la utilizarea zilnica.

Material pentru pantofi

Pantofii care sunt achizitionati pentru copii mici trebuie sa fie respirabili, flexibili si sa aiba proprietati anti-bacteriene. Picioarele copiilor sunt mai transpirate decat cele ale adultilor cu un raport de 2 pana la 3 ori.

Mentinerea picioarelor uscate este esentiala pentru impiedicarea cresterii bacteriilor si ciupercii care provoaca incaltaminte mirositoare si picioare nesanatoase. Cele mai bune materiale pentru incaltamintea copilului sunt cele naturale, cum ar fi panza sau pielea pentru ca permit ca pielea sa respire, in timp ce materialele sintetice nu au aceasta proprietate.

Pret

In primul rand, precizam faptul ca pretul incaltarilor pentru copii este influentat de diferiti factori, precum calitatea materialelor din care sunt confectionate acestea. Conteaza foarte mult si brandul care a fabricat incaltamintea.

Parintii care aleg incaltarile pentru cei mici, trebuie sa tina cont si de pret. Nu este indicat sa aleaga incaltaminte scumpa, deoarece piciorul copilului creste repede.

Acestea sunt asadar cateva dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le ia in considerare parintii care cauta incaltaminte pentru copii, pe Giraffe Shoes.ro.

Leave a Reply