Unde`s bunele maniere?

maniereSe intampla rar sa ma trezesc de dimineata si, sa mai si plec la drum, iar azi a fost una din zilele alea rare. Tinand cont ca am adormit tarziu si m-am trezit dimineata, eram foarte obosita. Cascam intr-una. In metrou, in drum spre interviu (motivul pt care m-am trezit de dimineata – trebuia sa fie unul foarte bun altfel dormeam pana dupa 12) observam oamenii din jurul meu si lipsa bunelor maniere a unora din ei.

Cascatul: Inteleg, esti obosit si urasti sa te trezesti de dimineata. Casti intr-una. Nu esti singurul, sunt mii si poate milioane ca tine, dar sunt tot atatia care in timp ce casca duc mana la gura. Din bun simt, poate. Nu e nimeni obligat sa vada daca ai maselele cariate sau nu, sincer. Poate doar medicul stomatolog, si pe ala il platesti pt asta.

Stranutul: A venit toamna. Trecerea de la cald la frig a fost cam dura si-ai racit sau esti alergic la ceva. Nimic iesit din comun. dar cand stranuti, du mana/servetelul/batista la gura. Nu trebuie sa ne dai si noua din microbii tai sau sa ne scuipi. Chiar NU trebuie.

Limba pe afara: Se intampla oricui sa i se usuce buzele. In special de la frig. E normal sa-ti umezesti buzele putin, dar crede-ma pe cuvant ca nu`i nevoie sa stai cu limba scoasa pe afara. Nu ma intereseaza cum arata limba ta. Absolut deloc.

Nu dau lectii de bune maniere, dar astea mai mult tin de bun simt si respect fata de ceilalti .. Nu crezi asta ?!

Leave a Reply