Uniforma sau tinuta casual la locul de munca?

costume dama officeIn afara cazului in care slujba va recomanda purtarea unei uniforme, alegerea hainelor pentru locul de munca poate fi destul de dificila. Sunt, desigur, unele standarde in materie, in functie de domeniul in care activam, cum ar fi, spre exemplu, costumul albastru inchis pentru contabili sau avocati. Ce va faceti insa in cazul in care lucrati intr-un domeniu care nu impune neaparat un anumit cod de conduita in materie de imbracaminte?

Dn acest punct de vedere, misiunea cea mai complicata o au cei care lucreaza in companii care permit tinutele foarte lejere. In acest caz, cum veti reusi sa nu treceti linia de la tinuta casual la una neglijenta?

Mai sunt apoi diverse situatii, precum prezenta la un interviu de angajare. Si aici, ar trebui sa ne intrebam daca sa purtam un costum in culorile companiei angajatoare sau, pur si simplu, alegeti un costum care sa va vina bine, dar care sa va confere si imaginea unui profesionist.

Inainte de toate, indiferent de tinuta aleasa, trebuie sa avem grija ca hainele noastre sa fie curate si ingrijite.

Pastrati-va pantofii in bune conditii. Dati-i cu crema de cate ori este nevoie si mergeti cu ei la atelierul de reparatii, daca se impune acest lucru.

Leave a Reply